+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***2018.07.09. hétfőtől 07.16. hétfőig a bolt zárva, de a webshop zavartalanul működik.***

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt a webshop még mindig darabokban van; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Miccio Nocellara zöld olajbogyó 450 g PET

0 Reviews

1.600 Ft

Visszatért a nagy kedvencnek számító nocellara -- más termelőtől, praktikusabb csomagolásban.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából. Ugyanezt a bogyót szokták még Castelvetranónak is nevezni (az azonos nevű város után), de ilyenkor a név nem egy bogyófajtát, hanem egy pácolási eljárást takar. Ehhez a recepthez a bogyót az érési fázis elején, zölden szedik, majd a bogyóban természetesen jelen levő keserűanyagok eltávolítására enyhén lúgos pácot alkalmaznak; végül öblítés után teszik el a sós páclében.

ÖSSZETÉTEL: zöld nocellara olajbogyó, víz, só.

MIRE SZÁMÍTSAK: Közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó. Akik ismerik a többi zöld olajbogyónkat (vagy más zöld bogyókat), azoknak viszonyításképpen: ez az olasz nocellara a Torremar manzanillájánál vagy a gordaljánál sokkal-sokkal szelídebb ízű, hiányzik belőle minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg aztán pláne nincs benne; lágy, szinte vajas-diós ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyóra számítsunk. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Ahol nem éri a páclé, a bogyó némiképp oxidálódhat és sötétebb színt kaphat – ez teljesen normális jelenség, az ízt és a minőséget nem befolyásolja.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET