Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Miccio Nocellara MAGOZOTT zöld olajbogyó 150 g üveg

Kategória:

 

Lágy, szinte vajas-diós ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyó, amelyből hiányzik minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg pláne nincs benne. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.

900 Ft

6.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából. Ugyanezt a bogyót szokták még Castelvetranónak is nevezni (az azonos nevű város után), de ilyenkor a név nem egy bogyófajtát, hanem egy pácolási eljárást takar. Ehhez a recepthez a bogyót az érési fázis elején, zölden szedik, majd a bogyóban természetesen jelen levő keserűanyagok eltávolítására enyhén lúgos pácot alkalmaznak; végül öblítés után teszik el a sós páclében.

ÖSSZETÉTEL: zöld nocellara olajbogyó, víz, só, tejsav (E-270), aszkorbinsav (E-300).  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: Közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó. Akik ismerik a többi zöld olajbogyónkat (vagy más zöld bogyókat), azoknak viszonyításképpen: ez az olasz nocellara a Torremar manzanillájánál vagy a gordaljánál sokkal-sokkal szelídebb ízű, hiányzik belőle minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg aztán pláne nincs benne; lágy, szinte vajas-diós ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyóra számítsunk. Ez főként a vödrös verziókra igaz, mert az üveges ebben az évben/eresztésben kissé elhúzott a sevaillai-vonal irányába, vagyis enyhén citrusos. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Ahol nem éri a páclé, a bogyó némiképp oxidálódhat és sötétebb színt kaphat – ez teljesen normális jelenség, az ízt és a minőséget nem befolyásolja.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 150 g üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából. Ugyanezt a bogyót szokták még Castelvetranónak is nevezni (az azonos nevű város után), de ilyenkor a név nem egy bogyófajtát, hanem egy pácolási eljárást takar. Ehhez a recepthez a bogyót az érési fázis elején, zölden szedik, majd a bogyóban természetesen jelen levő keserűanyagok eltávolítására enyhén lúgos pácot alkalmaznak; végül öblítés után teszik el a sós páclében.

ÖSSZETÉTEL: zöld nocellara olajbogyó, víz, só, tejsav (E-270), aszkorbinsav (E-300).  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: Közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó. Akik ismerik a többi zöld olajbogyónkat (vagy más zöld bogyókat), azoknak viszonyításképpen: ez az olasz nocellara a Torremar manzanillájánál vagy a gordaljánál sokkal-sokkal szelídebb ízű, hiányzik belőle minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg aztán pláne nincs benne; lágy, szinte vajas-diós ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyóra számítsunk. Ez főként a vödrös verziókra igaz, mert az üveges ebben az évben/eresztésben kissé elhúzott a sevaillai-vonal irányába, vagyis enyhén citrusos. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Ahol nem éri a páclé, a bogyó némiképp oxidálódhat és sötétebb színt kaphat – ez teljesen normális jelenség, az ízt és a minőséget nem befolyásolja.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 150 g üveg