Miccio Nocellara zöld olajbogyó 170 g üveg

Kategória:

 

Lágy, szinte vajas-diós ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyó, amelyből hiányzik minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg pláne nincs benne. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.

800 Ft

Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából. Ugyanezt a bogyót szokták még Castelvetranónak is nevezni (az azonos nevű város után), de ilyenkor a név nem egy bogyófajtát, hanem egy pácolási eljárást takar. Ehhez a recepthez a bogyót az érési fázis elején, zölden szedik, majd a bogyóban természetesen jelen levő keserűanyagok eltávolítására enyhén lúgos pácot alkalmaznak; végül öblítés után teszik el a sós páclében.

ÖSSZETÉTEL: zöld nocellara olajbogyó, víz, só, tejsav (E-270), aszkorbinsav (E-300).  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: Közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó. Akik ismerik a többi zöld olajbogyónkat (vagy más zöld bogyókat), azoknak viszonyításképpen: ez az olasz nocellara a Torremar manzanillájánál vagy a gordaljánál sokkal-sokkal szelídebb ízű, hiányzik belőle minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg aztán pláne nincs benne; lágy, szinte vajas-diós ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyóra számítsunk. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Ahol nem éri a páclé, a bogyó némiképp oxidálódhat és sötétebb színt kaphat – ez teljesen normális jelenség, az ízt és a minőséget nem befolyásolja.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 170 g üveg