Kedves igaziolivások!
Ahogy azt már az eddigi években megszokhattátok, a legnagyobb kánikulában a hőség miatt pénteken nem adunk fel csomagot. Nem lustaságból, hanem a ti érdeketekben, hogy meg ne főjön az olajotok. A rendeléseket viszont természetesen fogadjuk.

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Finca la Torre Selección Hojiblanca Demeter. Toronymagasan.

Kategória:

 

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, Demeter minősítés. Illatban zöld banán, ízben összedörzsölt sóskalevél meg mindenféle kövér fűféle és salátalevél, markáns kesernyésséggel és csípősséggel. 100% hojiblanca, 0,1% savtartalom. 0,5 l díszüveg díszdobozban

5.200 Ft

10.400.- / l
Mennyiség

Leírás

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, demeter minősítés.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

FAJTA: 100% hojiblanca.

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

DÍJAK: több tucat nemzetközi elismerés.

Flos Olei 2014: top 20, legjobb feltörekvő olajmalom;

Flos Olei 2015: 95 pont a 98-ból

Flos Olei 2016: 97 pont, és A VILÁG LEGJOBB OLÍVAOLAJA. Nemcsak top 20, nemcsak saját kategóriájában legjobb, hanem az idén A_VILÁG_LEGJOBBJA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º

ILLAT: először a szín, ami nem számít, de itt most olyan zöldet kell elképzelni, hogy hűha. Mivel korai szüretelésű hojiblanca, nagyon hasonlít a Cladium és a limitált kiadású Don Gil mélyzöld, tök éretlen banánosságára, plusz egy kis nedves hánccsal.

ÍZ: sóskalevél jól összedörzsölve, meg mindenféle kövér fűféle és salátalevél jól összedörzsölve, és összerágva : ) Mégis a gyógynövényes keserűség nem olyan mellbevágó, mint pl. a Tre Colonne coratinájánál, hanem inkább krémes, mindvégig haragoszöld, és talán egy leheletnyi füst is ott van. Tökéletes.

MIHEZ: csakis a legjobb dolgokhoz: bélszíncarpaccióhoz, steakhez, vadhoz, erdei gombához, édes koktélparadicsomhoz, érlelt keménysajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg díszdobozban                         

Leírás

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, demeter minősítés.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

FAJTA: 100% hojiblanca.

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

DÍJAK: több tucat nemzetközi elismerés.

Flos Olei 2014: top 20, legjobb feltörekvő olajmalom;

Flos Olei 2015: 95 pont a 98-ból

Flos Olei 2016: 97 pont, és A VILÁG LEGJOBB OLÍVAOLAJA. Nemcsak top 20, nemcsak saját kategóriájában legjobb, hanem az idén A_VILÁG_LEGJOBBJA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º

ILLAT: először a szín, ami nem számít, de itt most olyan zöldet kell elképzelni, hogy hűha. Mivel korai szüretelésű hojiblanca, nagyon hasonlít a Cladium és a limitált kiadású Don Gil mélyzöld, tök éretlen banánosságára, plusz egy kis nedves hánccsal.

ÍZ: sóskalevél jól összedörzsölve, meg mindenféle kövér fűféle és salátalevél jól összedörzsölve, és összerágva : ) Mégis a gyógynövényes keserűség nem olyan mellbevágó, mint pl. a Tre Colonne coratinájánál, hanem inkább krémes, mindvégig haragoszöld, és talán egy leheletnyi füst is ott van. Tökéletes.

MIHEZ: csakis a legjobb dolgokhoz: bélszíncarpaccióhoz, steakhez, vadhoz, erdei gombához, édes koktélparadicsomhoz, érlelt keménysajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg díszdobozban