+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Finca la Torre KICSI

Finca la Torre Selección Hojiblanca Demeter. Toronymagasan.

0 Reviews

5.200 Ft

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, demeter minősítés.

Tudnivalók

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, demeter minősítés.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

FAJTA: 100% hojiblanca.

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

DÍJAK: több tucat nemzetközi elismerés.

Flos Olei 2014: top 20, legjobb feltörekvő olajmalom;

Flos Olei 2015: 95 pont a 98-ból

Flos Olei 2016: 97 pont, és A VILÁG LEGJOBB OLÍVAOLAJA. Nemcsak top 20, nemcsak saját kategóriájában legjobb, hanem az idén A_VILÁG_LEGJOBBJA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º

ILLAT: először a szín, ami nem számít, de itt most olyan zöldet kell elképzelni, hogy hűha. Mivel korai szüretelésű hojiblanca, nagyon hasonlít a Cladium és a limitált kiadású Don Gil mélyzöld, tök éretlen banánosságára, plusz egy kis nedves hánccsal.

ÍZ: sóskalevél jól összedörzsölve, meg mindenféle kövér fűféle és salátalevél jól összedörzsölve, és összerágva : ) Mégis a gyógynövényes keserűség nem olyan mellbevágó, mint pl. a Tre Colonne coratinájánál, hanem inkább krémes, mindvégig haragoszöld, és talán egy leheletnyi füst is ott van. Tökéletes.

MIHEZ: csakis a legjobb dolgokhoz: bélszíncarpaccióhoz, steakhez, vadhoz, erdei gombához, édes koktélparadicsomhoz, érlelt keménysajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg díszdobozban