Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Casas de Hualdo Picual 0,5 l. Nemes vad.

Kategóriák: , ,

 

Intenzív olaj mélyzöld, nehéz füves-zöldnövényes, enyhén citrusos jegyekkel, közepes kesernyével és határozott csípősséggel. 100% picual, 0,2º savtartalom. Főleg haladóknak. Flos Olei 2020: 99 pont a termelőnek. 0,5 l sötétített üveg.

4.300 Ft

8.600.- / l
Mennyiség

Leírás

2020-ban a Floss Olei katalógus a világ legjobb 20 extraszűz olívaolaja közé választotta ezt a tételt. Közepes gyümölcsösségű fajtaolaj kategóriában pedig a világ legjobb olaja lett.

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: 100% picual

SAVTARTALOM: nagyon maximum 0,2º

DÍJAK: felsorolni is sok (részletek itt), de 2020-ra például 99 pontot kaptak a Flos Oleitől.

ILLAT: miután az egész bolygó egyik legméltatottabb termelőjének tételeit minősítem, inkább röviden és ütősen. Zöldborsó héja. Sóska és torma levele. Citrusosság. Hűvös lendület. Fűnyírás után. Tökéletes.

ÍZ: az összes illatjegy kijön, de ízében már mélyebb zöld, nehéz növényi textúra. Érdekes, hogy inkább a cikória/endívia irány a mérvadó. Ez kiegészül egy komplex rügyességgel és talán a valami citrushéj is van valahol. Borsos, amennyire kell, nem nőies, de nagyon férfias, feszes, masszív, túlvezérelt tétel, tényleg olyanoknak, akik rajonganak az intenzív ízekért. Javasoljuk, hogy ezt a világot inkább a komolyabb konyhatöltelékek, hétpróbás háziasszonyok és magukra valamit adó kajakalózok válasszák. (Egyébként pedig mindegyik tétel zseniális a Casastól.)

MIHEZ: inkább haladóknak ajánljuk kenyérrel mártogatni, salátára, nyers vagy grillezett paradicsomhoz, pácolt sült paprikához (sherryecettel!), fokhagymás leveles spenóthoz stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

2020-ban a Floss Olei katalógus a világ legjobb 20 extraszűz olívaolaja közé választotta ezt a tételt. Közepes gyümölcsösségű fajtaolaj kategóriában pedig a világ legjobb olaja lett.

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: 100% picual

SAVTARTALOM: nagyon maximum 0,2º

DÍJAK: felsorolni is sok (részletek itt), de 2020-ra például 99 pontot kaptak a Flos Oleitől.

ILLAT: miután az egész bolygó egyik legméltatottabb termelőjének tételeit minősítem, inkább röviden és ütősen. Zöldborsó héja. Sóska és torma levele. Citrusosság. Hűvös lendület. Fűnyírás után. Tökéletes.

ÍZ: az összes illatjegy kijön, de ízében már mélyebb zöld, nehéz növényi textúra. Érdekes, hogy inkább a cikória/endívia irány a mérvadó. Ez kiegészül egy komplex rügyességgel és talán a valami citrushéj is van valahol. Borsos, amennyire kell, nem nőies, de nagyon férfias, feszes, masszív, túlvezérelt tétel, tényleg olyanoknak, akik rajonganak az intenzív ízekért. Javasoljuk, hogy ezt a világot inkább a komolyabb konyhatöltelékek, hétpróbás háziasszonyok és magukra valamit adó kajakalózok válasszák. (Egyébként pedig mindegyik tétel zseniális a Casastól.)

MIHEZ: inkább haladóknak ajánljuk kenyérrel mártogatni, salátára, nyers vagy grillezett paradicsomhoz, pácolt sült paprikához (sherryecettel!), fokhagymás leveles spenóthoz stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg