***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Olajbogyókrém zöld bogyóból, CHILIVEL, Torremar 130 g

Kategória:

 

A zöldek közül a legintenzívebb ízű olajbogyókrém; van benne chili rendesen, de csak nagyjából közepesen csípős. A zöld olajbogyó szelíd, enyhén savanykás alapízének a kapribogyó és az édes paprika inkább csak testet ad; ami abszolút dominál, az a chili. Főleg a csípőset kedvelőknek való. Tartósítószer nélkül készül, tehát felbontás után 15 napon belül meg kell enni – de menni fog, mert finom.

Elfogyott

1.300 Ft

10.000.- / kg

Leírás

KI KÉSZÍTI: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni. Csemegebogyóik mellett újabban olajbogyókrémeket is készítenek.

MI EZ: olajbogyókrémet szokás zöld és érett bogyóból is készíteni; akárcsak maguk a csemegebogyók, ezek is teljesen eltérő karakterűek. A Torremartól mi hétféle krémet választottuk, egyet fekete bogyóból, a többit zöldből, mind különböző ízesítéssel. Az olajbogyókrém szuper önmagában, pirítósra vékonyan kenve, akár szelídebb sajttal, simább ízű sonkával, paradicsommal megpakolva, de jól működik további felhasználásban is: mártogatókba vagy tésztaszószokba kis mennyiségben keverve (ilyenkor fűszerként, ízesítőként szerepel).

ÖSSZETEVŐK: zöld olajbogyó (fajta: manzanilla), kapribogyó, édes fűszerpaprika, olívaolaj, chili, só, savanyúságot szabályozó: citromsav. Gluténmentes. Allergén anyagokat, tartósítószert, aromákat és színezéket nem tartalmaz. A gondos elkészítés ellenére olajbogyómag-töretet tartalmazhat.

MIRE SZÁMÍTSAK: a zöldek közül a legintenzívebb ízű olajbogyókrém; van benne chili rendesen, de csak nagyjából közepesen csípős. A zöld olajbogyó szelíd, enyhén savanykás alapízének a kapribogyó és az édes paprika inkább csak testet ad; ami abszolút dominál, az a chili. Főleg a csípőset kedvelőknek való.

KISZERELÉS: nettó tömeg 130 g, üvegben

TÁROLÁS: tartósítószer nélkül készül, tehát felbontás után hűtve kell tárolni és 15 napon belül meg kell enni – de menni fog, mert finom.

 

Leírás

KI KÉSZÍTI: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni. Csemegebogyóik mellett újabban olajbogyókrémeket is készítenek.

MI EZ: olajbogyókrémet szokás zöld és érett bogyóból is készíteni; akárcsak maguk a csemegebogyók, ezek is teljesen eltérő karakterűek. A Torremartól mi hétféle krémet választottuk, egyet fekete bogyóból, a többit zöldből, mind különböző ízesítéssel. Az olajbogyókrém szuper önmagában, pirítósra vékonyan kenve, akár szelídebb sajttal, simább ízű sonkával, paradicsommal megpakolva, de jól működik további felhasználásban is: mártogatókba vagy tésztaszószokba kis mennyiségben keverve (ilyenkor fűszerként, ízesítőként szerepel).

ÖSSZETEVŐK: zöld olajbogyó (fajta: manzanilla), kapribogyó, édes fűszerpaprika, olívaolaj, chili, só, savanyúságot szabályozó: citromsav. Gluténmentes. Allergén anyagokat, tartósítószert, aromákat és színezéket nem tartalmaz. A gondos elkészítés ellenére olajbogyómag-töretet tartalmazhat.

MIRE SZÁMÍTSAK: a zöldek közül a legintenzívebb ízű olajbogyókrém; van benne chili rendesen, de csak nagyjából közepesen csípős. A zöld olajbogyó szelíd, enyhén savanykás alapízének a kapribogyó és az édes paprika inkább csak testet ad; ami abszolút dominál, az a chili. Főleg a csípőset kedvelőknek való.

KISZERELÉS: nettó tömeg 130 g, üvegben

TÁROLÁS: tartósítószer nélkül készül, tehát felbontás után hűtve kell tárolni és 15 napon belül meg kell enni – de menni fog, mert finom.