NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!

Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Torremar Kapribogyó 200 g üveg

Kategória:

 

Valójában nem bogyó, hanem a kapricserje virágbimbója erősebben sózott páclében; főzésnél, salátában stb. számoljunk kevesebb sóval.

900 Ft

4.500.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kapribogyó a kapricserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják, ezért is szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítják.)

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó, borecet, víz, só, aszkorbinsav (E-300), kén-dioxid (E-220)

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):      200 g üveg                

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kapribogyó a kapricserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják, ezért is szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítják.)

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó, borecet, víz, só, aszkorbinsav (E-300), kén-dioxid (E-220)

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):      200 g üveg