***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Paesanella magozott fűszeres olajbogyó olajban, 400 g

Kategória:

 

Közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk.

1.800 Ft

4.500.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: töltőtömeg 400 g, fóliázott műanyag tálca.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: töltőtömeg 400 g, fóliázott műanyag tálca.