***ÜNNEPI NYITVA TARTÁS: 2019.08.19-20. hétfő-kedd ZÁRVA. Nyitás: 2019.08.21. szerda 10:00***

Kedves igaziolivások!
Ahogy azt már az eddigi években megszokhattátok, a legnagyobb kánikulában a hőség miatt pénteken nem adunk fel csomagot. Nem lustaságból, hanem a ti érdeketekben, hogy meg ne főjön az olajotok. A rendeléseket viszont természetesen fogadjuk.

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

La Masrojana Trencada (hasított) olajbogyó 400 g üveg

Kategória:

 

Korán szedett, citrusos-kesernyés zöld bogyó, roppanós állaggal, grapefruitos-camparis jegyekkel, haladóknak vagy kalandvágyóknak.

1.500 Ft

3.750.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: hasított hojiblanca.

ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, zöldfűszerek.

MIRE SZÁMÍTSAK: az olajbogyót az érési folyamat legelején, szeptemberben szüretelik, ez adja a kesernyés alapkarakterét. A zöld bogyót (amelynek a húsa ilyenkor még kemény) megtörik, hogy a zöldfűszeres pácot jobban felvegye. Ez a csemegebogyó roppanós állagú, kifejezetten citrusos-kesernyés, majdhogynem grapefruitra emlékeztetne, ha nem lenne még hozzá fűszeres is – így lesz szinte camparis ízű. Akik a simább ízeket kedvelik, ne ezzel kezdjék a barátkozást. Abszolút haladóknak vagy abszolút kalandvágyóknak való.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: hasított hojiblanca.

ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, zöldfűszerek.

MIRE SZÁMÍTSAK: az olajbogyót az érési folyamat legelején, szeptemberben szüretelik, ez adja a kesernyés alapkarakterét. A zöld bogyót (amelynek a húsa ilyenkor még kemény) megtörik, hogy a zöldfűszeres pácot jobban felvegye. Ez a csemegebogyó roppanós állagú, kifejezetten citrusos-kesernyés, majdhogynem grapefruitra emlékeztetne, ha nem lenne még hozzá fűszeres is – így lesz szinte camparis ízű. Akik a simább ízeket kedvelik, ne ezzel kezdjék a barátkozást. Abszolút haladóknak vagy abszolút kalandvágyóknak való.