NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!
Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Finca la Torre Selección Hojiblanca Demeter. Toronymagasan.

Kategória:

 

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, Demeter minősítés. Illatban zöld banán, ízben összedörzsölt sóskalevél meg mindenféle kövér fűféle és salátalevél, markáns kesernyésséggel és csípősséggel. 100% hojiblanca, 0,1% savtartalom. 0,5 l díszüveg díszdobozban

5.300 Ft

10.600.- / l
Mennyiség

Leírás

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, demeter minősítés.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

FAJTA: 100% hojiblanca.

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

DÍJAK: több tucat nemzetközi elismerés.

Flos Olei 2014: top 20, legjobb feltörekvő olajmalom;

Flos Olei 2015: 95 pont a 98-ból

Flos Olei 2016: 97 pont, és A VILÁG LEGJOBB OLÍVAOLAJA. Nemcsak top 20, nemcsak saját kategóriájában legjobb, hanem az idén A_VILÁG_LEGJOBBJA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º

ILLAT: először a szín, ami nem számít, de itt most olyan zöldet kell elképzelni, hogy hűha. Mivel korai szüretelésű hojiblanca, nagyon hasonlít a Cladium és a limitált kiadású Don Gil mélyzöld, tök éretlen banánosságára, plusz egy kis nedves hánccsal.

ÍZ: sóskalevél jól összedörzsölve, meg mindenféle kövér fűféle és salátalevél jól összedörzsölve, és összerágva : ) Mégis a gyógynövényes keserűség nem olyan mellbevágó, mint pl. a Tre Colonne coratinájánál, hanem inkább krémes, mindvégig haragoszöld, és talán egy leheletnyi füst is ott van. Tökéletes.

MIHEZ: csakis a legjobb dolgokhoz: bélszíncarpaccióhoz, steakhez, vadhoz, erdei gombához, édes koktélparadicsomhoz, érlelt keménysajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg díszdobozban                         

Leírás

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívaolaja. Biodinamikus gazdálkodásból származik, demeter minősítés.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

FAJTA: 100% hojiblanca.

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

DÍJAK: több tucat nemzetközi elismerés.

Flos Olei 2014: top 20, legjobb feltörekvő olajmalom;

Flos Olei 2015: 95 pont a 98-ból

Flos Olei 2016: 97 pont, és A VILÁG LEGJOBB OLÍVAOLAJA. Nemcsak top 20, nemcsak saját kategóriájában legjobb, hanem az idén A_VILÁG_LEGJOBBJA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º

ILLAT: először a szín, ami nem számít, de itt most olyan zöldet kell elképzelni, hogy hűha. Mivel korai szüretelésű hojiblanca, nagyon hasonlít a Cladium és a limitált kiadású Don Gil mélyzöld, tök éretlen banánosságára, plusz egy kis nedves hánccsal.

ÍZ: sóskalevél jól összedörzsölve, meg mindenféle kövér fűféle és salátalevél jól összedörzsölve, és összerágva : ) Mégis a gyógynövényes keserűség nem olyan mellbevágó, mint pl. a Tre Colonne coratinájánál, hanem inkább krémes, mindvégig haragoszöld, és talán egy leheletnyi füst is ott van. Tökéletes.

MIHEZ: csakis a legjobb dolgokhoz: bélszíncarpaccióhoz, steakhez, vadhoz, erdei gombához, édes koktélparadicsomhoz, érlelt keménysajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg díszdobozban