Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. A magas minőséghez elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért az ültetvényeket a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, tehát azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel biztosítják a lehető legmagasabb minőséget. A Casas de Hualdót 2012-ben„Az év spanyol olajmalma” díjjal tüntették ki.

FAJTA: 100% arbequina

SAVTARTALOM: 0,1º

ILLAT ÉS ÍZ: Mandulás-vajas karakter almás jegyekkel. Szelíd, barátkozós olívaolaj alig érezhető borsossággal, keserűség nélkül.

MIHEZ: sült és párolt zöldségek utólagos ízesítésére, paradicsomsalátához, dresszingekhez, szárnyashoz, halhoz, tenger gyümölcseihez, tésztákhoz, szelídebb sajtokhoz

DÍJAK:

Romanico Essencia 2010 Spanyolország legjobb EVOO-ja

Gourmesse Salz&Pfeffer 2011 Közönségdíj

International Olive Oil Award Zürich 2011 Aranyérem

Extrascape 2012 abszolút nagydíj

Extra szűz olívaolajok Nemzetközi Versenye, Los Angeles, bronzérem

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg