NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Casas de Hualdo Arbequina 0,5 l. A ház asszonya.

Kategóriák: ,

 

A lágy olajok közül a legintenzívebb. Zöldalmás, vágott füves és enyhén zöldparadicsomos jegyekkel. Észrevehető borsosság! 100% arbequina, max. 0.2º savtartalom. 0,5 l sötétített üveg. Szüret: 2018/19.

3.300 Ft

6.600.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: 100% arbequina

SAVTARTALOM: nagyon maximum 0,2º

ILLAT: Na kérem. Az arbequináról a Casas esetében azt tudom elmondani, hogy amióta ismerjük őket (és ez 8 év, vagy több…), minden évben ez a fajta adta a legtöbb és legváratlanabb meglepetést, mert akkorákat változott. De soha nem hátrányára.Volt mandulás év, aztán articsókás, aztán zöldalmás, aztán diós, aztán paradicsomos, stb. Ez a mostani is eltér az előző évtől, és senkit nem fog eltántorítani, ha már rászokott a Casas de Hualdóra. Persze megvan a zöldalma, a fű és a zöldmandula, amik azért kb. állandó jelzői az arbinak, de ha pl. összevetjük egyik idei favoritommal (Guszti), a Basilippo Selecciónnal, akkor itt nem érezzük azokat a kivis-banános illatokat. Viszont a zöld olajbogyó nyersesége és valami kevéssé paradicsomos jelleg komolyabb intenzitást ígér.

ÍZ: ez most egy letámadós arbequina, nem az a hű de lágy, legalábbis ahhoz képest, amit a fajta általában ígér. Nagyon nem lóg ki, de szerintem ebben az évben az „olívás” karakter felé tolódott a belépő, elég hamar csíp, viszont a kesernye elhanyagolható. Összhatásában aztán amolyan igazi és nagyon sokak által kedvelt egységet ad, mert az árához képest csúcs, fajtához képest intenzívebb, szóval azok is értékelik, akik azért az arbequinánál erősebb fajtákat kedvelik.

MIHEZ: sült és párolt zöldségek utólagos ízesítésére, paradicsomsalátához, dresszingekhez, szárnyashoz, halhoz, tenger gyümölcseihez, tésztákhoz, szelídebb sajtokhoz

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: 100% arbequina

SAVTARTALOM: nagyon maximum 0,2º

ILLAT: Na kérem. Az arbequináról a Casas esetében azt tudom elmondani, hogy amióta ismerjük őket (és ez 8 év, vagy több…), minden évben ez a fajta adta a legtöbb és legváratlanabb meglepetést, mert akkorákat változott. De soha nem hátrányára.Volt mandulás év, aztán articsókás, aztán zöldalmás, aztán diós, aztán paradicsomos, stb. Ez a mostani is eltér az előző évtől, és senkit nem fog eltántorítani, ha már rászokott a Casas de Hualdóra. Persze megvan a zöldalma, a fű és a zöldmandula, amik azért kb. állandó jelzői az arbinak, de ha pl. összevetjük egyik idei favoritommal (Guszti), a Basilippo Selecciónnal, akkor itt nem érezzük azokat a kivis-banános illatokat. Viszont a zöld olajbogyó nyersesége és valami kevéssé paradicsomos jelleg komolyabb intenzitást ígér.

ÍZ: ez most egy letámadós arbequina, nem az a hű de lágy, legalábbis ahhoz képest, amit a fajta általában ígér. Nagyon nem lóg ki, de szerintem ebben az évben az „olívás” karakter felé tolódott a belépő, elég hamar csíp, viszont a kesernye elhanyagolható. Összhatásában aztán amolyan igazi és nagyon sokak által kedvelt egységet ad, mert az árához képest csúcs, fajtához képest intenzívebb, szóval azok is értékelik, akik azért az arbequinánál erősebb fajtákat kedvelik.

MIHEZ: sült és párolt zöldségek utólagos ízesítésére, paradicsomsalátához, dresszingekhez, szárnyashoz, halhoz, tenger gyümölcseihez, tésztákhoz, szelídebb sajtokhoz

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg