Leírás
TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.
BOGYÓ FAJTÁJA: cornicabra. Közepes szemű, éretten szedett, lilás bogyó
ÖSSZETÉTEL (200 g-os üveg): olajbogyó, víz, só, savanyúságot szabályozó: citromsav (E-330), tejsav (E-202), antioxidáns: aszkorbinsav (E-300), zöldfűszerek. (Részletesen az E-számokról itt.)
MIRE SZÁMÍTSAK: az egyik személyes kedvenc, kissé kesernyés, pont annyira sós és savanykás, amennyire kell, sajátos kakukkfüves-gyógynövénylikőrös karakter, rozéboros-muskotályos és aszalékos jegyek; szikár, szigorú, este esik a legjobban…