***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Pomodorini szárított San Marzano paradicsom extra szűz olívaolajban, 150 g

Kategória:

 

Tökéletes állagú, zamatos, közepesen szaftos paradicsom az igazioliva szelíd extra szűz olívaolajában eltéve. Jócskán koncentrálódott íze miatt fűszerként használható. Egy üvegbe egy-másfél kiló paradicsom kerül; fajtája: San Marzano – mi más?

2.900 Ft

19.333 Ft / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Pomodorini Manufaktúra, Magyarország. A Pomodorini egy fiatal kisgyerekes anyuka, Mannheim Anett családi vállalkozása. A paradicsomot a családja termeszti, az olívaolajat pedig tőlünk szerzi be. Meg aztán mindig is erre vártunk: minek hozzuk a paradicsomot külföldről, ha itthon is termeszti és készíti valaki?

MIRE SZÁMÍTSAK: aszalt paradicsomot (meg egyébként bármit) ritkán tesznek el extra szűz olívaolajban, mert sajnálják rá a jó olajat. Sima szűzben, sőt finomított olívaolajban eltett dolgokat gyakran látni; a fogyasztók nem szokták nézni, milyen olaj, csak olíva legyen. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Na most ezt a paradicsomot extra szűzben tették el, ráadásul az igazioliva szelíd arbequinájában. Szelíd olívaolajra kell készülni, és jó kis paradicsomélményre: nem túlsózott, sőt inkább édes benne a paradicsom. A szárított és a sült paradicsom között elsősorban állagban és felhasználhatóságban van különbség: a szárított változat több vizet veszít, az íze jobban koncentrálódik, csíkokra vagy kockára vágva gazdaságosabban – amolyan fűszerként -- használható. A sült paradicsom félig van szárítva, puhább, villával részben szétnyomható, szószokban azonnal, további főzés nélkül használható. A szárított paradicsom közepesen puha (tehát nem az a taplószerűen keményre aszalt fajta), kellemesen harapható, ízre pedig olyan, hogy az ember hirtelen megérti, mitől sorolják a paradicsomot a gyümölcsök közé, és miért készítenek belőle egyes helyeken paradicsomlekvárt.

ÖSSZETÉTEL: paradicsom, extra szűz olívaolaj, bazsalikom, fokhagyma, só. Egy üvegbe egy-másfél kiló paradicsom kerül; fajtája: San Marzano – mi más?

MIHEZ: magában, csíkokra vágva szendvicsbe, hidegtálakhoz, salátába, pizzára, lepényekre, kockára vágva tésztára, tésztaszószokba, paradicsomos vagy fetás / krémsajtos mártogatókba dúsításnak stb. stb.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett súly 150 g, csavaros üvegben

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó. Az olívaolaj a hűtőben be fog dermedni (ez a minőségére nincs hatással), de aggodalomra semmi ok: szobahőmérsékleten kitisztul, tálaláskor a paradicsomot bevonó olaj folyékonnyá válik.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Pomodorini Manufaktúra, Magyarország. A Pomodorini egy fiatal kisgyerekes anyuka, Mannheim Anett családi vállalkozása. A paradicsomot a családja termeszti, az olívaolajat pedig tőlünk szerzi be. Meg aztán mindig is erre vártunk: minek hozzuk a paradicsomot külföldről, ha itthon is termeszti és készíti valaki?

MIRE SZÁMÍTSAK: aszalt paradicsomot (meg egyébként bármit) ritkán tesznek el extra szűz olívaolajban, mert sajnálják rá a jó olajat. Sima szűzben, sőt finomított olívaolajban eltett dolgokat gyakran látni; a fogyasztók nem szokták nézni, milyen olaj, csak olíva legyen. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Na most ezt a paradicsomot extra szűzben tették el, ráadásul az igazioliva szelíd arbequinájában. Szelíd olívaolajra kell készülni, és jó kis paradicsomélményre: nem túlsózott, sőt inkább édes benne a paradicsom. A szárított és a sült paradicsom között elsősorban állagban és felhasználhatóságban van különbség: a szárított változat több vizet veszít, az íze jobban koncentrálódik, csíkokra vagy kockára vágva gazdaságosabban – amolyan fűszerként -- használható. A sült paradicsom félig van szárítva, puhább, villával részben szétnyomható, szószokban azonnal, további főzés nélkül használható. A szárított paradicsom közepesen puha (tehát nem az a taplószerűen keményre aszalt fajta), kellemesen harapható, ízre pedig olyan, hogy az ember hirtelen megérti, mitől sorolják a paradicsomot a gyümölcsök közé, és miért készítenek belőle egyes helyeken paradicsomlekvárt.

ÖSSZETÉTEL: paradicsom, extra szűz olívaolaj, bazsalikom, fokhagyma, só. Egy üvegbe egy-másfél kiló paradicsom kerül; fajtája: San Marzano – mi más?

MIHEZ: magában, csíkokra vágva szendvicsbe, hidegtálakhoz, salátába, pizzára, lepényekre, kockára vágva tésztára, tésztaszószokba, paradicsomos vagy fetás / krémsajtos mártogatókba dúsításnak stb. stb.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett súly 150 g, csavaros üvegben

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó. Az olívaolaj a hűtőben be fog dermedni (ez a minőségére nincs hatással), de aggodalomra semmi ok: szobahőmérsékleten kitisztul, tálaláskor a paradicsomot bevonó olaj folyékonnyá válik.