Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Paesanella magozott fűszeres olajbogyó olajban, 400 g

Kategória:

 

Közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk.

Elfogyott

1.600 Ft

4.000.- / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: töltőtömeg 400 g, fóliázott műanyag tálca.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: töltőtömeg 400 g, fóliázott műanyag tálca.