***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

La Masrojana Empeltre arrugada, aragóniai aszalt fekete olajbogyó 220 g üveg

Kategória:

 

Teljesen éretten szedett, sötétlilás-barnás színű, nagyon intenzív, aszaltszilvás-mazsolás ízű, puha húsú, kemencében aszalt bogyó szárazpácban (lé nélkül) eltéve. Nem teljesen kezdőknek és kíváncsiaknak.

1.400 Ft

6.363.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: éretten szüretelt empeltre

ÖSSZETÉTEL: kemencében aszalt aragóniai fekete olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj.

MIRE SZÁMÍTSAK: ehhez a recepthez a bogyót kifejezetten éretten, november közepétől december végéig szedik, ez adja azt a nagyon intenzív, aszaltszilvás, datolyás-mazsolás ízt és azt az extra krémes belsőt, amit oly sokan szeretnek benne. Nem összetévesztendő a bolti színezett fekete bogyóval, amelytől mind színben, mind ízben nagyon távol áll. És nem is azonos a La Masrojana korábbi szárazpácos fekete bogyójával. Ez a recept (amelyben olívaolajat adnak a bogyóhoz aszalásnál) közelebb áll a török, ciprusi és közel-keleti konyhából ismerős, egyszerre aszalt szilvás, mazsolás, és egyszerre sós, érett olajbogyós karakterhez. Ráncos, töppedt és nagyon menő…

Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban, lé nélkül van eltéve (csak az alján van egy kevés páclé), de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept. Ugyanakkor a hozzáadott kevés olívaolaj jól látható  az üveg belső falán.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 220 g üveg   

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: éretten szüretelt empeltre

ÖSSZETÉTEL: kemencében aszalt aragóniai fekete olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj.

MIRE SZÁMÍTSAK: ehhez a recepthez a bogyót kifejezetten éretten, november közepétől december végéig szedik, ez adja azt a nagyon intenzív, aszaltszilvás, datolyás-mazsolás ízt és azt az extra krémes belsőt, amit oly sokan szeretnek benne. Nem összetévesztendő a bolti színezett fekete bogyóval, amelytől mind színben, mind ízben nagyon távol áll. És nem is azonos a La Masrojana korábbi szárazpácos fekete bogyójával. Ez a recept (amelyben olívaolajat adnak a bogyóhoz aszalásnál) közelebb áll a török, ciprusi és közel-keleti konyhából ismerős, egyszerre aszalt szilvás, mazsolás, és egyszerre sós, érett olajbogyós karakterhez. Ráncos, töppedt és nagyon menő…

Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban, lé nélkül van eltéve (csak az alján van egy kevés páclé), de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept. Ugyanakkor a hozzáadott kevés olívaolaj jól látható  az üveg belső falán.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 220 g üveg