NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Gran Cucina Pesto alla Genovese, genovai DOP bazsalikommal 180 g

Kategóriák: ,

 

A lehető legklasszikusabb pesto eredetvédett genovai bazsalikommal, fenyőmaggal, érlelt keménysajttal – nem csak tésztákhoz, hanem paradicsomsalátára, pizzára, pirítóshoz, szendvicsekbe, zöldségkrémekbe, krémlevesekbe, stb.

2.700 Ft

15.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Tealdi család, Genola, Piemonte, Olaszország. A Pótól most délre vagyunk, termékeny völgyének délnyugati csücskében, Ligúriától és a tengertől északra, a francia határtól kb. félszáz kilométerre, Genovától pedig nyugatra, és ez Genola (!), tehát nem tévesztendő össze Velence régi nagy riválisával. Valamikor a II. vh. vége felé egy fiatal házaspár zöldség- és növénytermesztésbe fogott itt Piemontéban, és ahogy az a több évtizedet megélt, de egykor kicsiny vállalkozások esetében lenni szokott, a sok munka mellé társuló minőségi áru folyamatos bővülést és fejlődést hozott. A Tealdi család piemonti ízekre épülő antipastijai, szószai, pestói, lekvárjai, öntetei, különféleképpen eltett ilyen-olyan zöldségei töretlenül népszerűek voltak -- és valószínűleg lesznek is.

MI EZ: ki ne ismerné a pestót? A pizza, a tészta és a tiramisu után ez az olaszok egyik legnagyobb slágerterméke, unásig ismert és közmondásosan finom. A ligúriai bazsalikomszósz alapreceptje elég egyszerű: rengeteg friss bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag, parmezán. Persze, persze, akinek van kedve, bazsalikomja meg főleg ideje, annak meg lehet csinálni házilag is, de nekünk, többi halandóknak kell egy megbízható kész pesto.

ÖSSZETÉTEL: olívaolaj, 25% genovai DOP bazsalikom, kesudió, extra szűz olívaolaj, só, fenyőmag, Grana Padano sajt (tehéntej, oltó, só, tojás lizozim), Pecorino sajt (juhtej, oltó, só), fokhagyma. Nyomokban egyéb csonthéjasokat és földimogyorót tartalmazhat(Részletesen az E-számokról itt.

MIHEZ: ami az alap: tésztához, méghozzá a legklasszikusabb kombinációban trofiéhez, de lehet tenni persze hosszú tésztákhoz (spaghetti, tagliatelle, stb), csavart tésztákhoz (fusilli és társai), egyéb kisebb formákhoz (farfalle stb), valamint paradicsomsalátára, pirítóshoz, pizzára, szendvicsekbe, zöldségkrémekbe, krémlevesekbe stb, stb.

KISZERELÉS: 180 g üveg. (4 nagy vagy 6 kisebb adag)

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Tealdi család, Genola, Piemonte, Olaszország. A Pótól most délre vagyunk, termékeny völgyének délnyugati csücskében, Ligúriától és a tengertől északra, a francia határtól kb. félszáz kilométerre, Genovától pedig nyugatra, és ez Genola (!), tehát nem tévesztendő össze Velence régi nagy riválisával. Valamikor a II. vh. vége felé egy fiatal házaspár zöldség- és növénytermesztésbe fogott itt Piemontéban, és ahogy az a több évtizedet megélt, de egykor kicsiny vállalkozások esetében lenni szokott, a sok munka mellé társuló minőségi áru folyamatos bővülést és fejlődést hozott. A Tealdi család piemonti ízekre épülő antipastijai, szószai, pestói, lekvárjai, öntetei, különféleképpen eltett ilyen-olyan zöldségei töretlenül népszerűek voltak -- és valószínűleg lesznek is.

MI EZ: ki ne ismerné a pestót? A pizza, a tészta és a tiramisu után ez az olaszok egyik legnagyobb slágerterméke, unásig ismert és közmondásosan finom. A ligúriai bazsalikomszósz alapreceptje elég egyszerű: rengeteg friss bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag, parmezán. Persze, persze, akinek van kedve, bazsalikomja meg főleg ideje, annak meg lehet csinálni házilag is, de nekünk, többi halandóknak kell egy megbízható kész pesto.

ÖSSZETÉTEL: olívaolaj, 25% genovai DOP bazsalikom, kesudió, extra szűz olívaolaj, só, fenyőmag, Grana Padano sajt (tehéntej, oltó, só, tojás lizozim), Pecorino sajt (juhtej, oltó, só), fokhagyma. Nyomokban egyéb csonthéjasokat és földimogyorót tartalmazhat(Részletesen az E-számokról itt.

MIHEZ: ami az alap: tésztához, méghozzá a legklasszikusabb kombinációban trofiéhez, de lehet tenni persze hosszú tésztákhoz (spaghetti, tagliatelle, stb), csavart tésztákhoz (fusilli és társai), egyéb kisebb formákhoz (farfalle stb), valamint paradicsomsalátára, pirítóshoz, pizzára, szendvicsekbe, zöldségkrémekbe, krémlevesekbe stb, stb.

KISZERELÉS: 180 g üveg. (4 nagy vagy 6 kisebb adag)