NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Bernal kapribogyó 130 g üveg

Kategória:

 

Igazából nem bogyó, hanem a kapricserje apró bimbója sós, ecetes lében eltéve. Sajátos, kicsit vad növényi íze van, amit meg lehet tanulni szeretni. Gyakorlatilag fűszerként használható ragukban, zöldségkrémekben, de tehetjük salátába vagy pizzára is.

900 Ft

6.923.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceitunas Bernal, Callosa de Segura, Alicante, Valencia, Spanyolország. A vállalkozást Jose Bernal alapította 1900-ban, tehát több mint száz éve ugyanannak a családnak a kezében van; immár a negyedik generáció foglalkozik csemege olajbogyó készítésével, a termesztéstől és szürettől a pácolásig, kiszerelésig és eladásig mindent ők csinálnak. A negyedik generáció elkötelezett a fenntartható gazdálkodás mellett, így az utóbbi évtizedben a klímaváltozás elleni küzdelem részeként megkezdték a teljes átállást a napenergiára és a termelési folyamataikat is optimalizálják; céljuk a cég karbonlábnyomának fokozatos csökkentése, majd végül a teljes karbonsemlegesség. A helyi közösségi életben a kultúra és az oktatás támogatásával veszik ki a részüket.

MI EZ: a kapribogyó technikailag nem bogyó, hanem valójában egy ki nem nyílt virágbimbó: a kapricserje (Capparis spinosa) apró bimbója sós, ecetes lében eltéve. Jellemzően viszonylag erősen sózva tartósítják, ezért néha szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetesebb lében tartósítják.) Sajátos, kicsit vad növényi íze van, amit meg lehet tanulni szeretni. Gyakorlatilag fűszerként használható.

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó (szulfitokat tartalmaz), víz, só, ecet, savanyúságot szabályozó: citromsav, antioxidáns: aszkorbinsav. (Nyomokban halat, mandulát, laktózt (tejsavat) és mustárt tartalmazhat.) (Részletesen az E-számokról itt.

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 130 g. Felbontás után hűtve tárolandó, és 7 napon belül elfogyasztandó.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceitunas Bernal, Callosa de Segura, Alicante, Valencia, Spanyolország. A vállalkozást Jose Bernal alapította 1900-ban, tehát több mint száz éve ugyanannak a családnak a kezében van; immár a negyedik generáció foglalkozik csemege olajbogyó készítésével, a termesztéstől és szürettől a pácolásig, kiszerelésig és eladásig mindent ők csinálnak. A negyedik generáció elkötelezett a fenntartható gazdálkodás mellett, így az utóbbi évtizedben a klímaváltozás elleni küzdelem részeként megkezdték a teljes átállást a napenergiára és a termelési folyamataikat is optimalizálják; céljuk a cég karbonlábnyomának fokozatos csökkentése, majd végül a teljes karbonsemlegesség. A helyi közösségi életben a kultúra és az oktatás támogatásával veszik ki a részüket.

MI EZ: a kapribogyó technikailag nem bogyó, hanem valójában egy ki nem nyílt virágbimbó: a kapricserje (Capparis spinosa) apró bimbója sós, ecetes lében eltéve. Jellemzően viszonylag erősen sózva tartósítják, ezért néha szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetesebb lében tartósítják.) Sajátos, kicsit vad növényi íze van, amit meg lehet tanulni szeretni. Gyakorlatilag fűszerként használható.

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó (szulfitokat tartalmaz), víz, só, ecet, savanyúságot szabályozó: citromsav, antioxidáns: aszkorbinsav. (Nyomokban halat, mandulát, laktózt (tejsavat) és mustárt tartalmazhat.) (Részletesen az E-számokról itt.

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 130 g. Felbontás után hűtve tárolandó, és 7 napon belül elfogyasztandó.