***ÜNNEPI NYITVA TARTÁS: 2025.10.18. SZOMBATON 09:00-17:00 (tehát egész nap) NYITVA LESZÜNK, de 2025.10.23. Cs-10.26.V A BOLT ZÁRVA LESZ.***
 
***Már előrendelhető az ikonikus karácsonyi olaj, az Artajo limitált kiadású, szűretlen arbequinája. A foglalások leadási határideje 2025. október 16. csütörtök éjfélRészletek itt. Feliratkozni kizárólag a boltban vagy az orders.igazioliva@gmail.com címen lehet. A tárgyba kérjük beleírni: KARÁCSONYI SZŰRETLEN, az email szövegében pedig ezeket kérjük: megrendelő neve, emailcíme és telefonszáma, és hogy hány üveget kér.***

NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Bernal chupadedos olajbogyó 250 g üveg

Kategória:

 

Kifejezett izgalmas kombináció: lúgos alappácban készített, tehát szelíd, édeskés-diós-kukoricás alapízű, roppanós állagú, élénkzöld bogyó piros húsú paprikával, fokhagymával és fűszerekkel – leginkább oregánóval eltéve. A ’chupadedo’ esetünkben nagyjából annyit jelent: olyan finom, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána. Vicces, hogy ugyanígy hívnak még egy nyalókamárkát is.

1.200 Ft

4.800.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceitunas Bernal, Callosa de Segura, Alicante, Valencia, Spanyolország. A vállalkozást Jose Bernal alapította 1900-ban, tehát több mint száz éve ugyanannak a családnak a kezében van; immár a negyedik generáció foglalkozik csemege olajbogyó készítésével, a termesztéstől és szürettől a pácolásig, kiszerelésig és eladásig mindent ők csinálnak. A negyedik generáció elkötelezett a fenntartható gazdálkodás mellett, így az utóbbi évtizedben a klímaváltozás elleni küzdelem részeként megkezdték a teljes átállást a napenergiára és a termelési folyamataikat is optimalizálják; céljuk a cég karbonlábnyomának fokozatos csökkentése, majd végül a teljes karbonsemlegesség. A helyi közösségi életben a kultúra és az oktatás támogatásával veszik ki a részüket.

BOGYÓ FAJTÁJA: közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó lúgos pácban, édeskés-kukoricás alapízzel.

ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, piros húsú paprika*, fokhagyma*, orujo olívaolaj, fűszerek, ízfokozók: E-621 és E-635, savanyúságot szabályozók: citromsav, aszkorbinsav. *Szulfitokat tartalmaz. Pasztőrözött. (Nyomokban halat, mandulát, laktózt és mustárt tartalmazhat.) (Részletesen az E-számokról itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: kifejezett izgalmas kombináció: lúgos alappácban készített, tehát szelíd, édeskés-diós-kukoricás alapízű, roppanós állagú, élénkzöld bogyó piros húsú paprikával, fokhagymával és fűszerekkel – leginkább oregánóval eltéve. A ’chupadedo’ esetünkben nagyjából annyit jelent: olyan finom, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána. Eredetileg andalúz recept, de ma már sok helyen készítik. Vicces, hogy ugyanígy hívnak még egy nyalókamárkát is.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 250 g üveg. Felbontás után hűtve tárolandó, és 7 napon belül elfogyasztandó.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceitunas Bernal, Callosa de Segura, Alicante, Valencia, Spanyolország. A vállalkozást Jose Bernal alapította 1900-ban, tehát több mint száz éve ugyanannak a családnak a kezében van; immár a negyedik generáció foglalkozik csemege olajbogyó készítésével, a termesztéstől és szürettől a pácolásig, kiszerelésig és eladásig mindent ők csinálnak. A negyedik generáció elkötelezett a fenntartható gazdálkodás mellett, így az utóbbi évtizedben a klímaváltozás elleni küzdelem részeként megkezdték a teljes átállást a napenergiára és a termelési folyamataikat is optimalizálják; céljuk a cég karbonlábnyomának fokozatos csökkentése, majd végül a teljes karbonsemlegesség. A helyi közösségi életben a kultúra és az oktatás támogatásával veszik ki a részüket.

BOGYÓ FAJTÁJA: közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó lúgos pácban, édeskés-kukoricás alapízzel.

ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, piros húsú paprika*, fokhagyma*, orujo olívaolaj, fűszerek, ízfokozók: E-621 és E-635, savanyúságot szabályozók: citromsav, aszkorbinsav. *Szulfitokat tartalmaz. Pasztőrözött. (Nyomokban halat, mandulát, laktózt és mustárt tartalmazhat.) (Részletesen az E-számokról itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: kifejezett izgalmas kombináció: lúgos alappácban készített, tehát szelíd, édeskés-diós-kukoricás alapízű, roppanós állagú, élénkzöld bogyó piros húsú paprikával, fokhagymával és fűszerekkel – leginkább oregánóval eltéve. A ’chupadedo’ esetünkben nagyjából annyit jelent: olyan finom, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána. Eredetileg andalúz recept, de ma már sok helyen készítik. Vicces, hogy ugyanígy hívnak még egy nyalókamárkát is.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 250 g üveg. Felbontás után hűtve tárolandó, és 7 napon belül elfogyasztandó.