Az új szüreteket (nagy kiszereléseket) január végére, február elejére várjuk. Figyeljétek a honlapunkat, azonnal feltesszük, amint beérkeznek. 🙂

 
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Torremar Gazpachera verdial 600 g üveg

Kategória:

 

Szelídebb ízű, hasított zöld olajbogyó pirospaprikás-fokhagymás-babéros páclében, zöldségekkel, vegyes savanyúságnak elkészítve. Vannak, akiket a csalamádéra emlékeztet, szerintünk elég közel áll a magyaros ízléshez.

Elfogyott

2.300 Ft

3.833.- / kg

Leírás

[caption id="attachment_8288" align="alignleft" width="225"]Torremar Gazpachera üveges fotók Torremar Gazpachera üveges fotók[/caption]

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: verdial. Ez a fajta elsősorban Andalúziában és Extremadura déli részén elterjedt. Számtalan fajtája ismert; november végétől szüretelik, olajat és csemegebogyót egyaránt készítenek belőle.

ÖSSZETÉTEL (600 g-os üveg): hasított zöld olajbogyó, uborka, hagyma, őrölt bors, fokhagyma, babér, sárgarépa, őrölt pirospaprika, guindilla chilipaprika, víz, só, ecet, savanyúságot szabályozó: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202). (Részletesen az E-számokról: itt)

ÍZ: a gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a paprika és a fokhagyma. A Torremaré vegyes savanyúságnak elkészített bogyó pirospaprikával, ezzel-azzal, némi babérral és fokhagymával. Egyértelműen az egyik nagy kedvenc.

Leírás

[caption id="attachment_8288" align="alignleft" width="225"]Torremar Gazpachera üveges fotók Torremar Gazpachera üveges fotók[/caption]

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: verdial. Ez a fajta elsősorban Andalúziában és Extremadura déli részén elterjedt. Számtalan fajtája ismert; november végétől szüretelik, olajat és csemegebogyót egyaránt készítenek belőle.

ÖSSZETÉTEL (600 g-os üveg): hasított zöld olajbogyó, uborka, hagyma, őrölt bors, fokhagyma, babér, sárgarépa, őrölt pirospaprika, guindilla chilipaprika, víz, só, ecet, savanyúságot szabályozó: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202). (Részletesen az E-számokról: itt)

ÍZ: a gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a paprika és a fokhagyma. A Torremaré vegyes savanyúságnak elkészített bogyó pirospaprikával, ezzel-azzal, némi babérral és fokhagymával. Egyértelműen az egyik nagy kedvenc.