A MEGNÖVEKEDETT RENDELÉSSZÁMOK MIATT A CSOMAGOK SAJNOS TÖBB NAPOS CSÚSZÁSSAL KERÜLNEK KIKÜLDÉSRE. MEGÉRTÉSETEKET ÉS TÜRELMETEKET KÖSZÖNJÜK, IGYEKSZÜNK MINDENKIHEZ A LEGHAMARABB ELJUTTATNI AZ OLAJÁT.

 

 

Nagyon büszkén jelentjük be, hogy az igazioliva szerényen, néhány palack Artajóval, de mégis beszállt Weöres Szabi mellé New Europe nevű vitorlásába.  A világ egyértelműen legkeményebb vitorlásversenyén, a Vendée Globe-on 100 nap alatt kell körbevitorlázni a bolygót, KIKÖTÉS NÉLKÜL ÉS TELJESEN EGYEDÜL. Igen. 100 nap az óceánon teljes magányban. A nagyon kevés alvás mellé szerencsére rengeteg stressz járul. Az extra kalóriák nagyon kellenek, ezért mi 3 liter extra szűzzel támogatjuk az ország egyik legőrültebb sportolóját. Tehát igaziolivával a Föld körül: itt tudjátok követni, merre jár Weöres Szabolcs.

 
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Pomodorini fűszeres sült koktélparadicsom extra szűz olívaolajban, 150 g

Kategória:

 

Sült koktélparadicsom bazsalikommal és fokhagymával, az igazioliva szelíd extra szűz olívaolajában eltéve. A sütéstől koncentrálódik az íze, de a szaftos állaga jórészt megmarad; villával szétnyomva azonnal, további főzés nélkül is használható. Egy üvegbe kb. 80 deka koktélparadicsom kerül.

Elfogyott

2.900 Ft

19.333 Ft / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Pomodorini Manufaktúra, Magyarország. A Pomodorini egy fiatal kisgyerekes anyuka, Mannheim Anett családi vállalkozása. A paradicsomot a családja termeszti, az olívaolajat pedig tőlünk szerzi be. Meg aztán mindig is erre vártunk: minek hozzuk a paradicsomot külföldről, ha itthon is termeszti és készíti valaki?

MIRE SZÁMÍTSAK: aszalt paradicsomot (meg egyébként bármit) ritkán tesznek el extra szűz olívaolajban, mert sajnálják rá a jó olajat. Sima szűzben, sőt finomított olívaolajban eltett dolgokat gyakran látni; a fogyasztók nem szokták nézni, milyen olaj, csak olíva legyen. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Na most ezt a paradicsomot extra szűzben tették el, ráadásul az igazioliva szelíd arbequinájában. Szelíd olívaolajra kell készülni, és jó kis paradicsomélményre: nem túlsózott, sőt inkább édes benne a paradicsom. A szárított és a sült paradicsom között elsősorban állagban és felhasználhatóságban van különbség: a szárított változat több vizet veszít, az íze jobban koncentrálódik, csíkokra vagy kockára vágva gazdaságosabban – amolyan fűszerként -- használható. A sült paradicsom félig van szárítva, puhább, villával részben szétnyomható, szószokban azonnal, további főzés nélkül használható. Ízre mindkettő olyan, hogy az ember hirtelen megérti, mitől sorolják a paradicsomot a gyümölcsök közé, és miért készítenek belőle egyes helyeken paradicsomlekvárt.

ÖSSZETÉTEL: paradicsom, extra szűz olívaolaj, bazsalikom, fokhagyma, só. Egy üvegbe kb. 80 deka koktélparadicsom kerül; fajtája: mini San Marzano / Brioso.

MIHEZ: magában, hidegtálakhoz, rizottóba, pizzára, lepényekre, tésztára, tésztaszószokba, paradicsomos vagy fetás / krémsajtos mártogatókba dúsításnak stb. stb.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett súly 150 g, csavaros üvegben

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó. Az olívaolaj a hűtőben be fog dermedni (ez a minőségére nincs hatással), de aggodalomra semmi ok: szobahőmérsékleten kitisztul, tálaláskor a paradicsomot bevonó olaj folyékonnyá válik.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Pomodorini Manufaktúra, Magyarország. A Pomodorini egy fiatal kisgyerekes anyuka, Mannheim Anett családi vállalkozása. A paradicsomot a családja termeszti, az olívaolajat pedig tőlünk szerzi be. Meg aztán mindig is erre vártunk: minek hozzuk a paradicsomot külföldről, ha itthon is termeszti és készíti valaki?

MIRE SZÁMÍTSAK: aszalt paradicsomot (meg egyébként bármit) ritkán tesznek el extra szűz olívaolajban, mert sajnálják rá a jó olajat. Sima szűzben, sőt finomított olívaolajban eltett dolgokat gyakran látni; a fogyasztók nem szokták nézni, milyen olaj, csak olíva legyen. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Na most ezt a paradicsomot extra szűzben tették el, ráadásul az igazioliva szelíd arbequinájában. Szelíd olívaolajra kell készülni, és jó kis paradicsomélményre: nem túlsózott, sőt inkább édes benne a paradicsom. A szárított és a sült paradicsom között elsősorban állagban és felhasználhatóságban van különbség: a szárított változat több vizet veszít, az íze jobban koncentrálódik, csíkokra vagy kockára vágva gazdaságosabban – amolyan fűszerként -- használható. A sült paradicsom félig van szárítva, puhább, villával részben szétnyomható, szószokban azonnal, további főzés nélkül használható. Ízre mindkettő olyan, hogy az ember hirtelen megérti, mitől sorolják a paradicsomot a gyümölcsök közé, és miért készítenek belőle egyes helyeken paradicsomlekvárt.

ÖSSZETÉTEL: paradicsom, extra szűz olívaolaj, bazsalikom, fokhagyma, só. Egy üvegbe kb. 80 deka koktélparadicsom kerül; fajtája: mini San Marzano / Brioso.

MIHEZ: magában, hidegtálakhoz, rizottóba, pizzára, lepényekre, tésztára, tésztaszószokba, paradicsomos vagy fetás / krémsajtos mártogatókba dúsításnak stb. stb.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett súly 150 g, csavaros üvegben

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó. Az olívaolaj a hűtőben be fog dermedni (ez a minőségére nincs hatással), de aggodalomra semmi ok: szobahőmérsékleten kitisztul, tálaláskor a paradicsomot bevonó olaj folyékonnyá válik.