Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kapribogyó a kapricserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják, ezért is szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítják.)

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó, borecet, víz, só, aszkorbinsav (E-300), kén-dioxid (E-220)

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):      200 g üveg