Leírás

TERMELŐ: A Serramel családi vállalkozás. A család őse, Jorge Almeida Lima 1900-ban Quinta do Lameiróban kezdett méhészkedni. Dédunokái 1974-ben határozták el, hogy folytatják a családi hagyományt. Eleinte Quinta do Lameiróban, majd 1979-től Serra da Malcatában, a kelet‑portugáliai hegyvidéken 21 000 hektáron elterülő természetvédelmi területen, amely a súlyosan veszélyeztetett ibériai hiúz (Lynx pardinus) egyik utolsó élőhelye.

ÖSSZETÉTEL: 100% hangaméz. A Serra da Malcata természetvédelmi területen hatalmas mezőkben tenyészik az ernyős hanga (Erica umbellata), innen gyűjtik a méhek a hanga nektárját, amelyből a hangaméz készül.

SZÍN: sötét borostyánbarna

ILLAT: szép atlanti-mediterrán jelleg, fanyar és erőteljesen animális

ÍZ: van benne valami pirított mandulás, diós, meleg fakérges fanyarság; nem is édes, nagyon hosszú, naturális utóíz (nekem ez a megalitikus – G.). Tipikusan erre mondják, hogy animális. Személyes kedvenc, profi anyag.

MIHEZ: görög joghurthoz dióval, süteményekbe, gyümölcsökhöz joghurtos öntetekbe, érlelt sajtokhoz, húspácokhoz

KISZERELÉS: 500 g üveg