***FONTOS INFORMÁCIÓ: Utolsó csomagfeladás 2025.12.19. péntek, ehhez a webshopos rendelések leadási határideje 12.18. csütörtök 18:00 óra; az ez után beérkezett rendeléseket már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kérjük, a rendelést ne hagyjátok az utolsó pillanatra, a visszajelző e-mailben ellenőrizzétek az adatokat stb, és ha a csomag megsérül, sajnos nem tudjuk karácsony előtt pótolni.***

 

***Későn jelezzük, de attól még igaz, hogy holnaptól 4 szombaton is nyitva leszünk az adventi hétvégék idején, még pedig így:

Nov. 29. 10-13h, Dec 6. 10-13h, Dec. 13. 9-17h (rendes munkanap), Dec. 20. 10-13h***

 

***Megjött az Artajo szűretlen bio arbequinája. Aki a boltban veszi át, NEM KELL WEBSHOPBAN MEGRENDELNIE, 11.18. kedd délutántól jöhet érte. Aki kiszállítással kéri, webshopon megrendelheti itt — kérjük, csak annyit rendeljetek, amennyit lefoglaltatok. Türelmeteket köszönjük, mert a megnövekedett rendelések miatt előfordulhat némi csúszás a csomagok kiküldésében.***

NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

La Masrojana aragóniai empeltre fekete olajbogyó 220 g üveg

Kategória:

 

Teljesen érett, sötétlilás-barnás színű, nagyon intenzív, sós-fermentált, aszalt meggyes ízű, omlós húsú bogyó szárazpácban (lé nélkül) eltéve. Nem teljesen kezdőknek és kíváncsiaknak.

1.500 Ft

6.818.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: éretten szüretelt empeltre

ÖSSZETÉTEL: aragóniai fekete olajbogyó, só, zöldfűszerek.

MIRE SZÁMÍTSAK: ehhez a recepthez a bogyót kifejezetten éretten, november közepétől december végéig szedik, ez adja azt a húzós, nagyon intenzív, sós-fermentált, fanyar, aszalt meggyes ízt és azt az extra omlós belsőt, amit oly sokan szeretnek benne. Nem összetévesztendő a bolti színezett fekete bogyóval, amelytől mind színben, mind ízben nagyon távol áll. Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban, lé nélkül van eltéve (csak az alján van egy kevés páclé), de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 220 g.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: éretten szüretelt empeltre

ÖSSZETÉTEL: aragóniai fekete olajbogyó, só, zöldfűszerek.

MIRE SZÁMÍTSAK: ehhez a recepthez a bogyót kifejezetten éretten, november közepétől december végéig szedik, ez adja azt a húzós, nagyon intenzív, sós-fermentált, fanyar, aszalt meggyes ízt és azt az extra omlós belsőt, amit oly sokan szeretnek benne. Nem összetévesztendő a bolti színezett fekete bogyóval, amelytől mind színben, mind ízben nagyon távol áll. Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban, lé nélkül van eltéve (csak az alján van egy kevés páclé), de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 220 g.