NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Olivateria BIO olajbogyó zöldfűszeres pácban 225 g üveg

Kategória:

 

Közepesen kemény húsú, hasított, világosbarna színű bio olajbogyó a közepesnél picit sósabb, erőteljesen zöldfűszeres pácban. Frissítő citrusos, majdnem grapefruitos kesernyésségre kell számítani, amihez a borsika, a kerti kakukkfű és a régióban vadon termő, magában is nagyon aromás borsos (vagy valenciai) kakukkfű is hozzáteszi a maga fűszeres kesernyésségét.

1.800 Ft

8.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: L’Olivateria. Quatretondeta, Planes, Alicante, Spanyolország. Az Olivateria kifejezetten kicsi családi vállalkozás: egy házaspár, Alejandro Iris Redondo Gonzalez és Rosa Gil Ferrando viszi, és kizárólag saját pácolású bio olajbogyók készítésére specializálódtak.

BOGYÓ FAJTÁJA: BIO hojiblanca. Közepes szemű, korán szedett, világosbarna bogyó.

ÖSSZETÉTEL: hojiblanca olajbogyó­­­­­*, kakukkfű*, borsika*, valenciai kakukkfű*, víz­, tengeri só*, citromsav. Pasztőrözött. (*ökológiai gazdálkodásból)

MIRE SZÁMÍTSAK: meglehetősen kesernyés, közepesen kemény húsú, hasított olajbogyó a közepesnél picit sósabb, erőteljesen zöldfűszeres pácban. Frissítő citrusos, majdnem grapefruitos kesernyésségre kell számítani, amihez a kakukkfű és a borsika (csombor) is hozzáteszi a maga kesernyésségét. A sima kakukkfüvön kívül kerül bele borsos (vagy valenciai) kakukkfű (Thymus piperella) is; ez egy vadon termő kakukkfűfajta, amely Valenciában elterjedt, de azon kívül nehezen fellelhető. Íze egyszerre a kakukkfűre, a borsikára és az oregánóra hasonlít – amitől ez a pác nagyon‑ nagyon‑nagyon erőteljesen zöldfűszeres aromájú lesz.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 225 g. Felbontás után hűtve tárolandó, és 10 napon belül elfogyasztandó.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: L’Olivateria. Quatretondeta, Planes, Alicante, Spanyolország. Az Olivateria kifejezetten kicsi családi vállalkozás: egy házaspár, Alejandro Iris Redondo Gonzalez és Rosa Gil Ferrando viszi, és kizárólag saját pácolású bio olajbogyók készítésére specializálódtak.

BOGYÓ FAJTÁJA: BIO hojiblanca. Közepes szemű, korán szedett, világosbarna bogyó.

ÖSSZETÉTEL: hojiblanca olajbogyó­­­­­*, kakukkfű*, borsika*, valenciai kakukkfű*, víz­, tengeri só*, citromsav. Pasztőrözött. (*ökológiai gazdálkodásból)

MIRE SZÁMÍTSAK: meglehetősen kesernyés, közepesen kemény húsú, hasított olajbogyó a közepesnél picit sósabb, erőteljesen zöldfűszeres pácban. Frissítő citrusos, majdnem grapefruitos kesernyésségre kell számítani, amihez a kakukkfű és a borsika (csombor) is hozzáteszi a maga kesernyésségét. A sima kakukkfüvön kívül kerül bele borsos (vagy valenciai) kakukkfű (Thymus piperella) is; ez egy vadon termő kakukkfűfajta, amely Valenciában elterjedt, de azon kívül nehezen fellelhető. Íze egyszerre a kakukkfűre, a borsikára és az oregánóra hasonlít – amitől ez a pác nagyon‑ nagyon‑nagyon erőteljesen zöldfűszeres aromájú lesz.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 225 g. Felbontás után hűtve tárolandó, és 10 napon belül elfogyasztandó.