***Későn jelezzük, de attól még igaz, hogy holnaptól 4 szombaton is nyitva leszünk az adventi hétvégék idején, még pedig így:

Nov. 29. 10-13h, Dec 6. 10-13h, Dec. 13. 9-17h (rendes munkanap), Dec. 20. 10-13h***

 

***Megjött az Artajo szűretlen bio arbequinája. Aki a boltban veszi át, NEM KELL WEBSHOPBAN MEGRENDELNIE, 11.18. kedd délutántól jöhet érte. Aki kiszállítással kéri, webshopon megrendelheti itt — kérjük, csak annyit rendeljetek, amennyit lefoglaltatok. Türelmeteket köszönjük, mert a megnövekedett rendelések miatt előfordulhat némi csúszás a csomagok kiküldésében.***

NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Olivateria BIO gazpacha olajbogyó fűszeres pácban 225 g üveg

Kategóriák: ,

 

Közepesen kemény húsú, hasított, világosbarna színű, nagyon enyhén kesernyés bio olajbogyó selymesen fűszeres pácban. A pirospaprika és az almaecet adja a savanyúságos jellegét, míg a római kömény és a szegfűszeg a selymes, szelíd fűszerességét.

1.800 Ft

8.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: L’Olivateria. Quatretondeta, Planes, Alicante, Spanyolország. Az Olivateria kifejezetten kicsi családi vállalkozás: egy házaspár, Alejandro Iris Redondo Gonzalez és Rosa Gil Ferrando viszi, és kizárólag saját pácolású bio olajbogyók készítésére specializálódtak.

BOGYÓ FAJTÁJA: BIO hojiblanca. Közepes szemű, korán szedett, világosbarna bogyó.

ÖSSZETÉTEL: hojiblanca olajbogyó­­­­­*, extra szűz olívaolaj*, pirospaprika, oregánó*, szegfűszeg*, római kömény*, almaecet, víz, tengeri só*, citromsav. Pasztőrözött. (*ökológiai gazdálkodásból)

MIRE SZÁMÍTSAK: nagyon enyhén kesernyés, közepesen kemény húsú, hasított olajbogyó selymesen fűszeres pácban. A gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera és a gazpacha ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a pirospaprika és a fokhagyma. Az Olivateria gazpachájába (a Torremarával ellentétben) nem kerülnek zöldségek, sem fokhagyma, de kerül bele pirospaprika és almaecet – ez adja a savanyúságos jellegét, viszont tesznek bele római köményt és szegfűszeget is – ez adja a különleges, ugyanakkor selymes, szelíd fűszerességét.

Aki nem kesernyés, majdnem csalamádés-savanyúságos hangulatú bogyóra vágyik, válassza inkább a Torremar Gazpacheráját kicsi vagy nagy üvegben.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 225 g. Felbontás után hűtve tárolandó, és 10 napon belül elfogyasztandó.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: L’Olivateria. Quatretondeta, Planes, Alicante, Spanyolország. Az Olivateria kifejezetten kicsi családi vállalkozás: egy házaspár, Alejandro Iris Redondo Gonzalez és Rosa Gil Ferrando viszi, és kizárólag saját pácolású bio olajbogyók készítésére specializálódtak.

BOGYÓ FAJTÁJA: BIO hojiblanca. Közepes szemű, korán szedett, világosbarna bogyó.

ÖSSZETÉTEL: hojiblanca olajbogyó­­­­­*, extra szűz olívaolaj*, pirospaprika, oregánó*, szegfűszeg*, római kömény*, almaecet, víz, tengeri só*, citromsav. Pasztőrözött. (*ökológiai gazdálkodásból)

MIRE SZÁMÍTSAK: nagyon enyhén kesernyés, közepesen kemény húsú, hasított olajbogyó selymesen fűszeres pácban. A gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera és a gazpacha ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a pirospaprika és a fokhagyma. Az Olivateria gazpachájába (a Torremarával ellentétben) nem kerülnek zöldségek, sem fokhagyma, de kerül bele pirospaprika és almaecet – ez adja a savanyúságos jellegét, viszont tesznek bele római köményt és szegfűszeget is – ez adja a különleges, ugyanakkor selymes, szelíd fűszerességét.

Aki nem kesernyés, majdnem csalamádés-savanyúságos hangulatú bogyóra vágyik, válassza inkább a Torremar Gazpacheráját kicsi vagy nagy üvegben.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 225 g. Felbontás után hűtve tárolandó, és 10 napon belül elfogyasztandó.