***Későn jelezzük, de attól még igaz, hogy holnaptól 4 szombaton is nyitva leszünk az adventi hétvégék idején, még pedig így:

Nov. 29. 10-13h, Dec 6. 10-13h, Dec. 13. 9-17h (rendes munkanap), Dec. 20. 10-13h***

 

***Megjött az Artajo szűretlen bio arbequinája. Aki a boltban veszi át, NEM KELL WEBSHOPBAN MEGRENDELNIE, 11.18. kedd délutántól jöhet érte. Aki kiszállítással kéri, webshopon megrendelheti itt — kérjük, csak annyit rendeljetek, amennyit lefoglaltatok. Türelmeteket köszönjük, mert a megnövekedett rendelések miatt előfordulhat némi csúszás a csomagok kiküldésében.***

NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Gran Cucina Aszalt paradicsomos vörös pesto, genovai DOP bazsalikommal 180 g

Kategória:

 

A klasszikus genovai pesto vörös (piros) kistesója aszalt paradicsommal, eredetvédett genovai bazsalikommal, és fenyőmaggal – nem csak tésztákhoz, hanem pirítóshoz, szendvicsekbe, pizzára, zöldségkrémekbe, krémlevesekbe, stb.

2.700 Ft

15.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Tealdi család, Genola, Piemonte, Olaszország. A Pótól most délre vagyunk, termékeny völgyének délnyugati csücskében, Ligúriától és a tengertől északra, a francia határtól kb. félszáz kilométerre, Genovától pedig nyugatra, és ez Genola (!), tehát nem tévesztendő össze Velence régi nagy riválisával. Valamikor a II. vh. vége felé egy fiatal házaspár zöldség- és növénytermesztésbe fogott itt Piemontéban, és ahogy az a több évtizedet megélt, de egykor kicsiny vállalkozások esetében lenni szokott, a sok munka mellé társuló minőségi áru folyamatos bővülést és fejlődést hozott. A Tealdi család piemonti ízekre épülő antipastijai, szószai, pestói, lekvárjai, öntetei, különféleképpen eltett ilyen-olyan zöldségei töretlenül népszerűek voltak -- és valószínűleg lesznek is.

MI EZ: a pesto rosso, azaz a vörös (vagy piros) pesto a pestófélék közé tartozik. Egy sűrű szószt kell elképzelni valamilyen diófélével, aszalt vagy friss paradicsommal és olívaolajjal. A vörös pestók jellemző, de nem elengedhetetlen tartozéka a bazsalikom és a fokhagyma; esetünkben jelentős mennyiségű eredetvédett genovai bazsalikom kerül bele. Ahogy a klasszikus pestót, persze ezt is meg lehet csinálni házilag – már akinek van kedve, alapanyaga meg főleg ideje, de nekünk, többi halandóknak kell egy megbízható kész vörös pesto.

ÖSSZETÉTEL: olívaolaj, aszalt paradicsom 23%, genovai DOP bazsalikom 13%, paradicsom, kesudió, extra szűz olívaolaj, só, fenyőmag, borecet, cukor. Nyomokban egyéb csonthéjasokat és földimogyorót tartalmazhat. 

MIHEZ: ami az alap: tésztához, méghozzá a legklasszikusabb kombinációban hosszú tésztákhoz (spaghetti, tagliatelle, stb), csavart tésztákhoz (fusilli és társai), egyéb kisebb formákhoz (farfalle stb), valamint pirítóshoz, szendvicsekbe, pizzára, zöldségkrémekbe, krémlevesekbe, stb, stb.

KISZERELÉS: 180 g üveg. (4 nagy vagy 6 kisebb adag)

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Tealdi család, Genola, Piemonte, Olaszország. A Pótól most délre vagyunk, termékeny völgyének délnyugati csücskében, Ligúriától és a tengertől északra, a francia határtól kb. félszáz kilométerre, Genovától pedig nyugatra, és ez Genola (!), tehát nem tévesztendő össze Velence régi nagy riválisával. Valamikor a II. vh. vége felé egy fiatal házaspár zöldség- és növénytermesztésbe fogott itt Piemontéban, és ahogy az a több évtizedet megélt, de egykor kicsiny vállalkozások esetében lenni szokott, a sok munka mellé társuló minőségi áru folyamatos bővülést és fejlődést hozott. A Tealdi család piemonti ízekre épülő antipastijai, szószai, pestói, lekvárjai, öntetei, különféleképpen eltett ilyen-olyan zöldségei töretlenül népszerűek voltak -- és valószínűleg lesznek is.

MI EZ: a pesto rosso, azaz a vörös (vagy piros) pesto a pestófélék közé tartozik. Egy sűrű szószt kell elképzelni valamilyen diófélével, aszalt vagy friss paradicsommal és olívaolajjal. A vörös pestók jellemző, de nem elengedhetetlen tartozéka a bazsalikom és a fokhagyma; esetünkben jelentős mennyiségű eredetvédett genovai bazsalikom kerül bele. Ahogy a klasszikus pestót, persze ezt is meg lehet csinálni házilag – már akinek van kedve, alapanyaga meg főleg ideje, de nekünk, többi halandóknak kell egy megbízható kész vörös pesto.

ÖSSZETÉTEL: olívaolaj, aszalt paradicsom 23%, genovai DOP bazsalikom 13%, paradicsom, kesudió, extra szűz olívaolaj, só, fenyőmag, borecet, cukor. Nyomokban egyéb csonthéjasokat és földimogyorót tartalmazhat. 

MIHEZ: ami az alap: tésztához, méghozzá a legklasszikusabb kombinációban hosszú tésztákhoz (spaghetti, tagliatelle, stb), csavart tésztákhoz (fusilli és társai), egyéb kisebb formákhoz (farfalle stb), valamint pirítóshoz, szendvicsekbe, pizzára, zöldségkrémekbe, krémlevesekbe, stb, stb.

KISZERELÉS: 180 g üveg. (4 nagy vagy 6 kisebb adag)