Jó hírünk van: két hónap Csipkerózsika-álom után ÚJRANYIT A BOLT! 2020.05.18. hétfőtől a követező rend szerint működünk: H-P 09:00-17:00 óráig, SZOMBATON ZÁRVA leszünk. Sajnos a kóstolás továbbra is határozatlan ideig szünetel. Kérjük, hozzatok maszkot! A WEBSHOP IS FOLYAMATOSAN ÜZEMEL, onnan tudtok házhoz szállítást kérni.

Capirete Pedro Ximénez Dulce D.O.P. sherryecet 375 ml üveg

Kategória:

 

Jellegzetesen gazdag, édes sherrys alapkarakter mazsolás, kávés, ánizsos jegyekkel.

Elfogyott

1.800 Ft

4.800.- / l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: a José Páez Lobato családi vállalkozás 60 éve foglalkozik csúcsminőségű sherryecet készítésével. Sherryeceteik D.O.P. minősítéssel rendelkeznek, azaz védett eredetűek (Denominación de Origen Protegida Vinagre de Jerez PX”).

MIBŐL KÉSZÜLT: Pedro Ximénez borból és sherryecetből

ÉRLELÉS: 4 év amerikai tölgyfahordóban, solera rendszerben

SAVTARTALOM: 7%

KARAKTER: sötét mahagóni szín, jellegzetesen gazdag, édes, sherrys íz mazsolás, kávés, ánizsos jegyekkel

MIHEZ: A Pedro Ximénez szőlőből készült sherryecet édesebb, karamellesebb karakterű, mint a palominóból készült, ugyanakkor magas savtartalma miatt ebből is elég pár csepp. Használjuk dresszingekben, mártásokban, pácokban. Kacsához, libához, bárányhoz, vadhúsokhoz, marhához; a serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat sherryecettel feloldva, beforralva, vajjal dúsítva készül a legegyszerűbb, ugyanakkor legkomplexebb ízű mártás.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: a José Páez Lobato családi vállalkozás 60 éve foglalkozik csúcsminőségű sherryecet készítésével. Sherryeceteik D.O.P. minősítéssel rendelkeznek, azaz védett eredetűek (Denominación de Origen Protegida Vinagre de Jerez PX”).

MIBŐL KÉSZÜLT: Pedro Ximénez borból és sherryecetből

ÉRLELÉS: 4 év amerikai tölgyfahordóban, solera rendszerben

SAVTARTALOM: 7%

KARAKTER: sötét mahagóni szín, jellegzetesen gazdag, édes, sherrys íz mazsolás, kávés, ánizsos jegyekkel

MIHEZ: A Pedro Ximénez szőlőből készült sherryecet édesebb, karamellesebb karakterű, mint a palominóból készült, ugyanakkor magas savtartalma miatt ebből is elég pár csepp. Használjuk dresszingekben, mártásokban, pácokban. Kacsához, libához, bárányhoz, vadhúsokhoz, marhához; a serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat sherryecettel feloldva, beforralva, vajjal dúsítva készül a legegyszerűbb, ugyanakkor legkomplexebb ízű mártás.