Szatyrom
Drop product in here
KEDVES VÁSÁRLÓINK,
A MEGNÖVEKEDETT CSOMAGSZÁMOK MIATT TÖBB NAPOS CSÚSZÁSRA KELL SZÁMÍTANI, DE A 2024.12.15. (VASÁRNAP) ÉJFÉLIG BEÉRKEZŐ RENDELÉSEKET MÉG BIZTOSAN KI TUDJUK KÜLDENI KARÁCSONY ELŐTT.
NE FELEJTSÉTEK, HOGY 2024.12.14. és 2024.12.21. SZOMBATON 10-TŐL 13 ÓRÁIG NYITVA VAGYUNK. 2024-BEN DECEMBER 21-ÉN LESZÜNK UTOLJÁRA NYITVA, A KÉT ÜNNEP KÖZÖTT A BOLT ZÁRVA TART ÉS CSOMAGOT SEM ADUNK FEL. NYITÁS ÉS ELSŐ CSOMAGFELADÁS: 2025.01.06. (HÉTFŐ) 9 ÓRA.
MEGÉRTÉSETEKET ÉS TÜRELMETEKET KÖSZÖNJÜK!!!
Nagyon büszkén jelentjük be, hogy az igazioliva szerényen, néhány palack Artajóval, de mégis beszállt Weöres Szabi mellé New Europe nevű vitorlásába. A világ egyértelműen legkeményebb vitorlásversenyén, a Vendée Globe-on 100 nap alatt kell körbevitorlázni a bolygót, KIKÖTÉS NÉLKÜL ÉS TELJESEN EGYEDÜL. Igen. 100 nap az óceánon teljes magányban. A nagyon kevés alvás mellé szerencsére rengeteg stressz járul. Az extra kalóriák nagyon kellenek, ezért mi 3 liter extra szűzzel támogatjuk az ország egyik legőrültebb sportolóját. Tehát igaziolivával a Föld körül: itt tudjátok követni, merre jár Weöres Szabolcs.
A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.
TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.
BOGYÓ FAJTÁJA: leccino, az egyik legelterjedtebb olasz bogyófajta, amiből olajat és csemegebogyót is készítenek. Senki sem tudja pontosan, honnan ered, de talán toszkán fajta lehet; annyi biztos, hogy már a középkor óta termesztik. Viszonylag szelíd olajat ad, ezért a déli féltekére és az Atlanti-óceán túlfelére is elvitték.
ÖSSZETÉTEL: érett ligúriai olajbogyó, víz, só, tejsav (E270), aszkorbinsav (E-300). Ez a kiszerelés nem pasztörizált. (Részletesen az E-számokról: itt)
MIRE SZÁMÍTSAK: közepes méretű, hosszúkás szemű, későn szedett, vagyis érett, lilásbarna bogyó. Mivel éretten szedik, magasabb az olajtartalma, ezért közepesen puha a húsa. Ízre nem túlsózott, gyümölcsös, alig érezhető gyógynövényességgel, gazdag olajossággal, jellegzetes kamrás-pincés utóérzéssel (mint az éretlen brie vagy camembert héja). Nem azonos a bolti „fekete” bogyóval, ami egy színezett zöld bogyó, és meglehetősen lágy ízű (na jó, seízű). Az érett bogyók -- a fajtától és pácrecepttől függő -- kesernyésség mellett mindig aszalt gyümölcsös, vörösboros jegyeket hordoznak, ezért inkább haladóknak vagy bátraknak javasoljuk – kivéve ezt az alig kesernyés, inkább gyümölcsös ligúriai bogyót, amivel prímán el lehet kezdeni az érett bogyókkal való ismerkedést.
ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó; kb. 3 hét alatt érdemes elfogyasztani. Csak tiszta kanállal szabad belenyúlni, és az eredeti páclé mindig maradjon a bogyón.
KISZERELÉS (azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET