***ÜNNEPI NYITVA TARTÁS: 2025.10.18. SZOMBATON 09:00-17:00 (tehát egész nap) NYITVA LESZÜNK, de 2025.10.23. Cs-10.26.V A BOLT ZÁRVA LESZ.***
 
***Már előrendelhető az ikonikus karácsonyi olaj, az Artajo limitált kiadású, szűretlen arbequinája. A foglalások leadási határideje 2025. október 16. csütörtök éjfélRészletek itt. Feliratkozni kizárólag a boltban vagy az orders.igazioliva@gmail.com címen lehet. A tárgyba kérjük beleírni: KARÁCSONYI SZŰRETLEN, az email szövegében pedig ezeket kérjük: megrendelő neve, emailcíme és telefonszáma, és hogy hány üveget kér.***

NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Miccio ligúriai érett olajbogyó 450 g PET

Kategória:

 

Közepes méretű, hosszúkás szemű, éretten szedett, lilásbarna bogyó, közepesen puha gyümölcshússal. Ízre nem túlsózott, gyümölcsös, alig érezhető gyógynövényességgel, gazdag olajossággal, jellegzetes kamrás-pincés utóérzéssel. Az intenzívebb ízű érett bogyók közül a szelídebbek közé tartozik, ezért prímán el lehet kezdeni vele az érett bogyókkal való ismerkedést.

2.900 Ft

6.444.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: leccino, az egyik legelterjedtebb olasz bogyófajta, amiből olajat és csemegebogyót is készítenek. Senki sem tudja pontosan, honnan ered, de talán toszkán fajta lehet; annyi biztos, hogy már a középkor óta termesztik. Viszonylag szelíd olajat ad, ezért a déli féltekére és az Atlanti-óceán túlfelére is elvitték.

ÖSSZETÉTEL: érett ligúriai olajbogyó, víz, só, tejsav (E270), aszkorbinsav (E-300). Ez a kiszerelés nem pasztörizált.  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes méretű, hosszúkás szemű, későn szedett, vagyis érett, lilásbarna bogyó. Mivel éretten szedik, magasabb az olajtartalma, ezért közepesen puha a húsa. Ízre nem túlsózott, gyümölcsös, alig érezhető gyógynövényességgel, gazdag olajossággal, jellegzetes kamrás-pincés utóérzéssel (mint az éretlen brie vagy camembert héja). Nem azonos a bolti „fekete” bogyóval, ami egy színezett zöld bogyó, és meglehetősen lágy ízű (na jó, seízű). Az érett bogyók -- a fajtától és pácrecepttől függő -- kesernyésség mellett mindig aszalt gyümölcsös, vörösboros jegyeket hordoznak, ezért inkább haladóknak vagy bátraknak javasoljuk – kivéve ezt az alig kesernyés, inkább gyümölcsös ligúriai bogyót, amivel prímán el lehet kezdeni az érett bogyókkal való ismerkedést.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó; kb. 3 hét alatt érdemes elfogyasztani. Csak tiszta kanállal szabad belenyúlni, és az eredeti páclé mindig maradjon a bogyón.

KISZERELÉS (azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: leccino, az egyik legelterjedtebb olasz bogyófajta, amiből olajat és csemegebogyót is készítenek. Senki sem tudja pontosan, honnan ered, de talán toszkán fajta lehet; annyi biztos, hogy már a középkor óta termesztik. Viszonylag szelíd olajat ad, ezért a déli féltekére és az Atlanti-óceán túlfelére is elvitték.

ÖSSZETÉTEL: érett ligúriai olajbogyó, víz, só, tejsav (E270), aszkorbinsav (E-300). Ez a kiszerelés nem pasztörizált.  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes méretű, hosszúkás szemű, későn szedett, vagyis érett, lilásbarna bogyó. Mivel éretten szedik, magasabb az olajtartalma, ezért közepesen puha a húsa. Ízre nem túlsózott, gyümölcsös, alig érezhető gyógynövényességgel, gazdag olajossággal, jellegzetes kamrás-pincés utóérzéssel (mint az éretlen brie vagy camembert héja). Nem azonos a bolti „fekete” bogyóval, ami egy színezett zöld bogyó, és meglehetősen lágy ízű (na jó, seízű). Az érett bogyók -- a fajtától és pácrecepttől függő -- kesernyésség mellett mindig aszalt gyümölcsös, vörösboros jegyeket hordoznak, ezért inkább haladóknak vagy bátraknak javasoljuk – kivéve ezt az alig kesernyés, inkább gyümölcsös ligúriai bogyót, amivel prímán el lehet kezdeni az érett bogyókkal való ismerkedést.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó; kb. 3 hét alatt érdemes elfogyasztani. Csak tiszta kanállal szabad belenyúlni, és az eredeti páclé mindig maradjon a bogyón.

KISZERELÉS (azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET