Szatyrom
Drop product in here
Nagyon büszkén jelentjük be, hogy az igazioliva szerényen, néhány palack Artajóval, de mégis beszállt Weöres Szabi mellé New Europe nevű vitorlásába. A világ egyértelműen legkeményebb vitorlásversenyén, a Vendée Globe-on 100 nap alatt kell körbevitorlázni a bolygót, KIKÖTÉS NÉLKÜL ÉS TELJESEN EGYEDÜL. Igen. 100 nap az óceánon teljes magányban. A nagyon kevés alvás mellé szerencsére rengeteg stressz járul. Az extra kalóriák nagyon kellenek, ezért mi 3 liter extra szűzzel támogatjuk az ország egyik legőrültebb sportolóját. Tehát igaziolivával a Föld körül: itt tudjátok követni, merre jár Weöres Szabolcs.
A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.
2.900 Ft
19.333 Ft / kgTERMŐHELY, TERMELŐ: Pomodorini Manufaktúra, Magyarország. A Pomodorini egy fiatal kisgyerekes anyuka, Mannheim Anett családi vállalkozása. A paradicsomot a családja termeszti, az olívaolajat pedig tőlünk szerzi be. Meg aztán mindig is erre vártunk: minek hozzuk a paradicsomot külföldről, ha itthon is termeszti és készíti valaki?
MIRE SZÁMÍTSAK: aszalt paradicsomot (meg egyébként bármit) ritkán tesznek el extra szűz olívaolajban, mert sajnálják rá a jó olajat. Sima szűzben, sőt finomított olívaolajban eltett dolgokat gyakran látni; a fogyasztók nem szokták nézni, milyen olaj, csak olíva legyen. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Na most ezt a paradicsomot extra szűzben tették el, ráadásul az igazioliva szelíd arbequinájában. Szelíd olívaolajra kell készülni, és jó kis paradicsomélményre: nem túlsózott, sőt inkább édes benne a paradicsom. A szárított és a sült paradicsom között elsősorban állagban és felhasználhatóságban van különbség: a szárított változat több vizet veszít, az íze jobban koncentrálódik, csíkokra vagy kockára vágva gazdaságosabban – amolyan fűszerként -- használható. A sült paradicsom félig van szárítva, puhább, villával részben szétnyomható, szószokban azonnal, további főzés nélkül használható. A szárított paradicsom közepesen puha (tehát nem az a taplószerűen keményre aszalt fajta), kellemesen harapható, ízre pedig olyan, hogy az ember hirtelen megérti, mitől sorolják a paradicsomot a gyümölcsök közé, és miért készítenek belőle egyes helyeken paradicsomlekvárt.
ÖSSZETÉTEL: paradicsom, extra szűz olívaolaj, bazsalikom, fokhagyma, só. Egy üvegbe egy-másfél kiló paradicsom kerül; fajtája: San Marzano – mi más?
MIHEZ: magában, csíkokra vágva szendvicsbe, hidegtálakhoz, salátába, pizzára, lepényekre, kockára vágva tésztára, tésztaszószokba, paradicsomos vagy fetás / krémsajtos mártogatókba dúsításnak stb. stb.
KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett súly 150 g, csavaros üvegben
TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó. Az olívaolaj a hűtőben be fog dermedni (ez a minőségére nincs hatással), de aggodalomra semmi ok: szobahőmérsékleten kitisztul, tálaláskor a paradicsomot bevonó olaj folyékonnyá válik.