NYÁRI SZÜNET!

BOLT: 2019.július 1-8. (hétfőtől hétfőig) ZÁRVA; utolsó nyitva tartás: június 29. szombat, következő nyitás: július 9. kedd.

WEBSHOP: update: a webshop folyamatosan üzemel, csak (a hőség miatt) július 5. pénteken nem adunk fel csomagot.

Kedves igaziolivások!
Ahogy azt már az eddigi években megszokhattátok, a hőség miatt pénteken nem adunk fel csomagot. Nem lustaságból, hanem a ti érdeketekben, hogy meg ne főjön az olajotok. A rendeléseket viszont természetesen fogadjuk.

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Torremar Gazpachera verdial 600 g üveg

Kategória:

 

Szelídebb ízű, hasított zöld olajbogyó pirospaprikás-fokhagymás-babéros páclében, zöldségekkel, vegyes savanyúságnak elkészítve. Vannak, akiket a csalamádéra emlékeztet, szerintünk elég közel áll a magyaros ízléshez.

1.800 Ft

3.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

[caption id="attachment_8288" align="alignleft" width="225"]Torremar Gazpachera üveges fotók Torremar Gazpachera üveges fotók[/caption]

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: verdial. Ez a fajta elsősorban Andalúziában és Extremadura déli részén elterjedt. Számtalan fajtája ismert; november végétől szüretelik, olajat és csemegebogyót egyaránt készítenek belőle.

ÖSSZETÉTEL: hasított olajbogyó, víz, só, guindilla chilipaprika, őrölt paprika, ecet, piros húsú paprika, sárgarépa, uborka, hagyma, fokhagyma, babér, antioxidáns: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

ÍZ: a gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a paprika és a fokhagyma. A Torremaré vegyes savanyúságnak elkészített bogyó pirospaprikával, ezzel-azzal, némi babérral és fokhagymával. Egyértelműen az egyik nagy kedvenc.

Leírás

[caption id="attachment_8288" align="alignleft" width="225"]Torremar Gazpachera üveges fotók Torremar Gazpachera üveges fotók[/caption]

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: verdial. Ez a fajta elsősorban Andalúziában és Extremadura déli részén elterjedt. Számtalan fajtája ismert; november végétől szüretelik, olajat és csemegebogyót egyaránt készítenek belőle.

ÖSSZETÉTEL: hasított olajbogyó, víz, só, guindilla chilipaprika, őrölt paprika, ecet, piros húsú paprika, sárgarépa, uborka, hagyma, fokhagyma, babér, antioxidáns: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

ÍZ: a gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a paprika és a fokhagyma. A Torremaré vegyes savanyúságnak elkészített bogyó pirospaprikával, ezzel-azzal, némi babérral és fokhagymával. Egyértelműen az egyik nagy kedvenc.