NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!

Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Paesanella magozott fűszeres olajbogyó olajban, 400 g

Kategória:

 

Közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk.

1.600 Ft

4.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: töltőtömeg 400 g, fóliázott műanyag tálca.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: töltőtömeg 400 g, fóliázott műanyag tálca.