NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Lelia Kemencés Amfissa olajbogyó, 250 g

Kategóriák: ,

 

Közepesen éretten szedett, elég nagy és gömbölyű szemű, világosbarna színű, kemencében aszalt olajbogyó -- kívül ráncos, belül puha, extra szűz olívaolajban eltéve. Kissé diós, kávés-füstös ízre számítsunk, minimális kesernyésséggel.

1.200 Ft

5.600.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Lelia Foods, Kalochori, Avlida, Görögország. 

BOGYÓ FAJTÁJA: amfissa. Ezt a fajtát főleg Delphi környékén termesztik az Amfissa‑völgyben; amúgy az egyik legelterjedtebb csemegebogyó Görögországban, de még vannak egyéb nevei: Amphissis, Conservolia, Volou, Agriniou. Elég nagy szemű, gömbölyű, ráncosra aszalódott, puhább húsú, közepesen érett, barna színű bogyó.

ÖSSZETÉTEL: kemencében aszalt amfissa olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj 9,1%.

MI EZ: ezt a fajtát nem a fán hagyják megaszalódni, mint a throumpa thassout, hanem közepesen éretten szedik és kemencében aszalják, végül pedig olívaolajban teszik el.

MIRE SZÁMÍTSAK: hát az amfissa az amfissa. Nem túl puha, de nem is esik szét a szánkban, és nagyon könnyen fogyasztható. Na de először még nem rágjuk szét, és akkor még csak egy nagyon enyhe sósságot érzünk a szelídebb ízű olívaolaj mellett, az érettebb amfissa jellegzetes görögös ízével (már fetát vízionálunk hozzá), aztán belül jön mindenben az  intenzívebb hatás, jóleső sósság, diós jelleg, sőt kávés és füstös kesernye. Félúton a thasszoszi throumpa felé, de puhább, kevésbé aszalódott, és a magja is nagyobb, a vége nem szúr… Ja igen, mielőtt bekerül az aszalókemencébe, sóoldatban ázik, ezzel éri el jellegzetes textúráját.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 250 g alutasakban. Felbontás után hűtőben tárolandó, és 14 napon belül elfogyasztandó.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Lelia Foods, Kalochori, Avlida, Görögország. 

BOGYÓ FAJTÁJA: amfissa. Ezt a fajtát főleg Delphi környékén termesztik az Amfissa‑völgyben; amúgy az egyik legelterjedtebb csemegebogyó Görögországban, de még vannak egyéb nevei: Amphissis, Conservolia, Volou, Agriniou. Elég nagy szemű, gömbölyű, ráncosra aszalódott, puhább húsú, közepesen érett, barna színű bogyó.

ÖSSZETÉTEL: kemencében aszalt amfissa olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj 9,1%.

MI EZ: ezt a fajtát nem a fán hagyják megaszalódni, mint a throumpa thassout, hanem közepesen éretten szedik és kemencében aszalják, végül pedig olívaolajban teszik el.

MIRE SZÁMÍTSAK: hát az amfissa az amfissa. Nem túl puha, de nem is esik szét a szánkban, és nagyon könnyen fogyasztható. Na de először még nem rágjuk szét, és akkor még csak egy nagyon enyhe sósságot érzünk a szelídebb ízű olívaolaj mellett, az érettebb amfissa jellegzetes görögös ízével (már fetát vízionálunk hozzá), aztán belül jön mindenben az  intenzívebb hatás, jóleső sósság, diós jelleg, sőt kávés és füstös kesernye. Félúton a thasszoszi throumpa felé, de puhább, kevésbé aszalódott, és a magja is nagyobb, a vége nem szúr… Ja igen, mielőtt bekerül az aszalókemencébe, sóoldatban ázik, ezzel éri el jellegzetes textúráját.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 250 g alutasakban. Felbontás után hűtőben tárolandó, és 14 napon belül elfogyasztandó.