Szatyrom
Drop product in here
KEDVES VÁSÁRLÓINK,
A MEGNÖVEKEDETT CSOMAGSZÁMOK MIATT TÖBB NAPOS CSÚSZÁSRA KELL SZÁMÍTANI, DE A 2024.12.15. (VASÁRNAP) ÉJFÉLIG BEÉRKEZŐ RENDELÉSEKET MÉG BIZTOSAN KI TUDJUK KÜLDENI KARÁCSONY ELŐTT.
NE FELEJTSÉTEK, HOGY 2024.12.14. és 2024.12.21. SZOMBATON 10-TŐL 13 ÓRÁIG NYITVA VAGYUNK. 2024-BEN DECEMBER 21-ÉN LESZÜNK UTOLJÁRA NYITVA, A KÉT ÜNNEP KÖZÖTT A BOLT ZÁRVA TART ÉS CSOMAGOT SEM ADUNK FEL. NYITÁS ÉS ELSŐ CSOMAGFELADÁS: 2025.01.06. (HÉTFŐ) 9 ÓRA.
MEGÉRTÉSETEKET ÉS TÜRELMETEKET KÖSZÖNJÜK!!!
Nagyon büszkén jelentjük be, hogy az igazioliva szerényen, néhány palack Artajóval, de mégis beszállt Weöres Szabi mellé New Europe nevű vitorlásába. A világ egyértelműen legkeményebb vitorlásversenyén, a Vendée Globe-on 100 nap alatt kell körbevitorlázni a bolygót, KIKÖTÉS NÉLKÜL ÉS TELJESEN EGYEDÜL. Igen. 100 nap az óceánon teljes magányban. A nagyon kevés alvás mellé szerencsére rengeteg stressz járul. Az extra kalóriák nagyon kellenek, ezért mi 3 liter extra szűzzel támogatjuk az ország egyik legőrültebb sportolóját. Tehát igaziolivával a Föld körül: itt tudjátok követni, merre jár Weöres Szabolcs.
A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.
1.300 Ft
8.666.-/ kgTERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.
BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából. Ugyanezt a bogyót szokták még Castelvetranónak is nevezni (az azonos nevű város után), de ilyenkor a név nem egy bogyófajtát, hanem egy pácolási eljárást takar. Ehhez a recepthez a bogyót az érési fázis elején, zölden szedik, majd a bogyóban természetesen jelen levő keserűanyagok eltávolítására enyhén lúgos pácot alkalmaznak; végül öblítés után teszik el a sós páclében.
ÖSSZETÉTEL: zöld nocellara olajbogyó, víz, só, tejsav (E-270), aszkorbinsav (E-300). (Részletesen az E-számokról: itt)
MIRE SZÁMÍTSAK: Közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó. Akik ismerik a többi zöld olajbogyónkat (vagy más zöld bogyókat), azoknak viszonyításképpen: ez az olasz nocellara a Torremar manzanillájánál vagy a gordaljánál sokkal-sokkal szelídebb ízű, hiányzik belőle minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg aztán pláne nincs benne; lágy, szinte vajas-diós-kukoricás ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyóra számítsunk. Ez főként a vödrös verziókra igaz, mert az üveges ebben az évben/eresztésben kissé elhúzott a sevaillai-vonal irányába, vagyis enyhén citrusos. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.
ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Ahol nem éri a páclé, a bogyó némiképp oxidálódhat és sötétebb színt kaphat – ez teljesen normális jelenség, az ízt és a minőséget nem befolyásolja.
KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 150 g üveg