II. Pomázi olaj-és kenyérünnep / 2019.09.28. Szo 12:00-20:00 / Szent István Király Plébiánia KERTJE * RÉSZLETEK ITT!

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

BIO olajfalevél-tea, NATÚR, 100 g

Kategóriák: ,

 

Natúr bio olajfalevél-tea magas antioxidáns-tartalommal, csomó-csomó jó hatással: gyulladáscsökkentő, immunerősítő, vérnyomás-szabályozó, vércukorszint-csökkentő, baktérium-, vírus- és gombaölő. Csészénként egy púpozott teáskanál teát leforrázunk, 3-8 percig áztatjuk. Három-öt percnél lágyabb ízű, öt-nyolc percnél kesernyésebb, csersavasabb teát kapunk. Koffeint, élénkítő anyagot nem tartalmaz, bármely napszakban fogyasztható.

950 Ft

9.500 / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Boniser Soc. Agr., Srl., Piano Tavola, Catania (Szicília), Olaszország.

MI EZ: az olajfának nem csak a termése (illetve a bogyóból sajtolt extra szűz olívaolaj), de a levele is bámulatos mennyiségű antioxidánst tartalmaz. A fő hatóanyag az oleuropein, ami egyébként az olívaolaj kesernyés ízét is adja. Az olajfalevél antioxidáns-tartalma magasabb, mint a zöld teának; a belőle készült tea gyulladáscsökkentő és immunerősítő, vérnyomás‑szabályozó, vércukorszint-csökkentő, valamint baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. Ezen kívül a neten ígérnek még fűt-fát, örök életet is, de szerintünk ennyi gyógyhatás bőven elég.

Volna itt még egy apróság: hogy miért nem lehet akármikor akármilyen olajfa levelét leszedni, és már kész is a tea. Ennek is megvan a tudománya: az északi féltekén a leveleket az őszi bogyószüret után, de még a tavaszi virágzás előtt érdemes szedni, mert ilyenkor a fának jut ideje kipihenni a termésérlelés fáradalmait, és újra kinyomni a polifenolokat az ágvégekbe, előkészítendő a virágzást. Aztán az sem mindegy, hogyan szárítják: a magas polifenoltartalom megőrzéséhez nem jó napon szárítani; sokkal gazdagabb lesz a tea hatóanyagokban, ha kíméletesen szárítják.

ÖSSZETÉTEL: bio olajfalevél (Olea europea L.) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

ELKÉSZÍTÉS: csészénként egy púpozott teáskanál teát leforrázunk, 3-8 percig áztatjuk, majd leszűrve melegen, magában vagy édesítve, esetleg hidegen, akár jeges teának fogyasztjuk. Minél tovább ázik, annál magasabb a hatóanyag-tartalom, viszont annál kesernyésebb az íze. Ha nagyon asszociálni kellene, azt mondanánk, kicsit az oolong vagy a zöld teára hasonlít. Három-öt percnél lágyabb ízű, öt-nyolc percnél kesernyésebb, csersavasabb teát kapunk. A neten olvasni mindenféle 10-20 perces áztatási időkről, sőt a levelek 10 perces főzéséről is, de ezekkel nekünk nem kell foglalkoznunk : ) Koffeint, élénkítő anyagot nem tartalmaz, bármely napszakban fogyasztható.

KISZERELÉS: 100 g

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Boniser Soc. Agr., Srl., Piano Tavola, Catania (Szicília), Olaszország.

MI EZ: az olajfának nem csak a termése (illetve a bogyóból sajtolt extra szűz olívaolaj), de a levele is bámulatos mennyiségű antioxidánst tartalmaz. A fő hatóanyag az oleuropein, ami egyébként az olívaolaj kesernyés ízét is adja. Az olajfalevél antioxidáns-tartalma magasabb, mint a zöld teának; a belőle készült tea gyulladáscsökkentő és immunerősítő, vérnyomás‑szabályozó, vércukorszint-csökkentő, valamint baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. Ezen kívül a neten ígérnek még fűt-fát, örök életet is, de szerintünk ennyi gyógyhatás bőven elég.

Volna itt még egy apróság: hogy miért nem lehet akármikor akármilyen olajfa levelét leszedni, és már kész is a tea. Ennek is megvan a tudománya: az északi féltekén a leveleket az őszi bogyószüret után, de még a tavaszi virágzás előtt érdemes szedni, mert ilyenkor a fának jut ideje kipihenni a termésérlelés fáradalmait, és újra kinyomni a polifenolokat az ágvégekbe, előkészítendő a virágzást. Aztán az sem mindegy, hogyan szárítják: a magas polifenoltartalom megőrzéséhez nem jó napon szárítani; sokkal gazdagabb lesz a tea hatóanyagokban, ha kíméletesen szárítják.

ÖSSZETÉTEL: bio olajfalevél (Olea europea L.) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

ELKÉSZÍTÉS: csészénként egy púpozott teáskanál teát leforrázunk, 3-8 percig áztatjuk, majd leszűrve melegen, magában vagy édesítve, esetleg hidegen, akár jeges teának fogyasztjuk. Minél tovább ázik, annál magasabb a hatóanyag-tartalom, viszont annál kesernyésebb az íze. Ha nagyon asszociálni kellene, azt mondanánk, kicsit az oolong vagy a zöld teára hasonlít. Három-öt percnél lágyabb ízű, öt-nyolc percnél kesernyésebb, csersavasabb teát kapunk. A neten olvasni mindenféle 10-20 perces áztatási időkről, sőt a levelek 10 perces főzéséről is, de ezekkel nekünk nem kell foglalkoznunk : ) Koffeint, élénkítő anyagot nem tartalmaz, bármely napszakban fogyasztható.

KISZERELÉS: 100 g