***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Trufo szarvasgomba carpaccio extra szűz olívaolajban, 110 g

Kategória:

 

Szarvasgomba carpaccio, vagyis vékony szeletekre vágott szarvasgomba a mi extra szűz olívaolajunkban. A tejszínes gombamártás csak a kezdet, rengeteg mindenre használható, de az állaga miatt tálaláshoz, díszítéshez a legjobb.

Elfogyott

5.800 Ft

52.730 Ft / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Trufo Hungary Kft, Pétervására, Magyarország.

MIRE SZÁMÍTSAK: a szarvasgombáról (ahogy az aszalt paradicsomról is) le szokták spórolni a jó olívaolajat. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Szerencsére ezt a szarvasgombát a mi extra szűz olívaolajunkban tették el, szóval ez már egyfajta garancia a minőségre. A Trufo három különböző állagban teszi el a szarvasgombát, ezek felhasználásukban különböznek: finom morzsára aprítva, julienne-re (vékony csíkokra) vágva, és carpaccio (azaz hajszálvékony szeletek) formájában. Amit még tudni kell: a szarvasgombát – a világ legjobbját is, ami az angol király asztalára kerül – mindig kénytelenek aromával ízesíteni, mert a gomba saját illóanyaga hőkezelés (sterilezés) hatására bomlik. Viszont nagyon nem mindegy, milyen aromát használnak. A Trufo esetében ez hosszú kísérletezés eredménye: több olajunkat többféle aromával összepárosították (ezeket mi is kóstoltuk), és a legjobb kombinációt választották. Az eredmény: nagyon intenzív, de abszolút természetes szarvasgombaíz.

ÖSSZETÉTEL: 60% nyári szarvasgomba (Tuber aestivum), extra szűz olívaolaj, aroma, só. Ők szerényen csak annyit írnak rá, hogy „olívaolaj”, de az bizony rendes termelői extra szűz olívaolaj, méghozzá tőlünk. A szarvasgomba állaga: carpaccio, vagyis vékony szeletekre vágva.

MIHEZ: a tejszínes gombamártás csak a kezdet: mehet tésztához, pizzára, lepényekre, krémlevesekbe, ünnepi krumplipürébe, zöldségkrémekbe, mini szendvicsfalatokra. A vékony szarvasgombaszeletek a legjobban tálaláskor érvényesülnek: sültekre szeletenként kitálalva, jó vajas krumplipüré tetején egy kis mélyedésbe téve, csőben sült sajtos-gombás egytálétel tetején, pirítós mellé kis tálkában stb.

KISZERELÉS: nettó tömeg 110 g, üvegben. Felbontás után hűtőben tárolandó, és 3 napon belül elfogyasztandó. Tipp egy kedves vevőnktől: jégkockatartóban lefagyasztva, utána az adagokat zárható tasakban a mélyhűtőben tárolva gazdaságosan használható.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Trufo Hungary Kft, Pétervására, Magyarország.

MIRE SZÁMÍTSAK: a szarvasgombáról (ahogy az aszalt paradicsomról is) le szokták spórolni a jó olívaolajat. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Szerencsére ezt a szarvasgombát a mi extra szűz olívaolajunkban tették el, szóval ez már egyfajta garancia a minőségre. A Trufo három különböző állagban teszi el a szarvasgombát, ezek felhasználásukban különböznek: finom morzsára aprítva, julienne-re (vékony csíkokra) vágva, és carpaccio (azaz hajszálvékony szeletek) formájában. Amit még tudni kell: a szarvasgombát – a világ legjobbját is, ami az angol király asztalára kerül – mindig kénytelenek aromával ízesíteni, mert a gomba saját illóanyaga hőkezelés (sterilezés) hatására bomlik. Viszont nagyon nem mindegy, milyen aromát használnak. A Trufo esetében ez hosszú kísérletezés eredménye: több olajunkat többféle aromával összepárosították (ezeket mi is kóstoltuk), és a legjobb kombinációt választották. Az eredmény: nagyon intenzív, de abszolút természetes szarvasgombaíz.

ÖSSZETÉTEL: 60% nyári szarvasgomba (Tuber aestivum), extra szűz olívaolaj, aroma, só. Ők szerényen csak annyit írnak rá, hogy „olívaolaj”, de az bizony rendes termelői extra szűz olívaolaj, méghozzá tőlünk. A szarvasgomba állaga: carpaccio, vagyis vékony szeletekre vágva.

MIHEZ: a tejszínes gombamártás csak a kezdet: mehet tésztához, pizzára, lepényekre, krémlevesekbe, ünnepi krumplipürébe, zöldségkrémekbe, mini szendvicsfalatokra. A vékony szarvasgombaszeletek a legjobban tálaláskor érvényesülnek: sültekre szeletenként kitálalva, jó vajas krumplipüré tetején egy kis mélyedésbe téve, csőben sült sajtos-gombás egytálétel tetején, pirítós mellé kis tálkában stb.

KISZERELÉS: nettó tömeg 110 g, üvegben. Felbontás után hűtőben tárolandó, és 3 napon belül elfogyasztandó. Tipp egy kedves vevőnktől: jégkockatartóban lefagyasztva, utána az adagokat zárható tasakban a mélyhűtőben tárolva gazdaságosan használható.