***Megjött az Artajo szűretlen limitált bio arbequinája! A feliratkozottakat 2021.11.16-án kiértesítettük. Aki a boltban veszi át, azt várjuk szeretettel, aki budapesti vagy vidéki szállítást kér, az a kiküldött linken megrendelheti. Nem kaptál értesítést? Írj nekünk: orders@igazioliva.hu***

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Olívaolajos kozmetikumok


Mi van itt? Egy nem akármilyen olívaolaj-szappan, egy olívaolajos testvaj, egy luxusszappan olívaolajjal, és kétféle olívás folyékony szappan — mind a mi olívaolajunkból.

Castile kézműves olívaolaj-szappan 100% termelői extra szűz olívaolajból, illat-és színezőanyagmentes, adalékanyag nélkül. Új méret, új csomagolás. 100 g 1.100.- Olívás testvaj. Kézműves olívaolajos testvaj 100% termelői extra szűz olívaolajból, illat-és színezőanyagmentes, adalékanyag nélkül, 100 ml 2.500.-  Fotó: Gergelics Balázs, Messelia Naturfarm Folyékony olívaolaj-szappan. 100% igazolt eredetű, termelői extra szűz olívaolajból, adalékanyag-mentes folyékonyszappan-különlegesség natúr (illatanyag-mentes) és jázminos változatban. 500 ml 1.900.-
Valódi levendulaszappan a Pannonhalmi Apátságtól, limitált kiadás, 125 g 2.500.-

 


Castile olívaolajos szappan
Kézműves szappankülönlegesség 100% extra szűz olívaolajjal
Castile kézműves olívaolaj-szappan 100% termelői extra szűz olívaolajból, illat-és színezőanyagmentes, adalékanyag nélkül. Új méret, új csomagolás. 100 g 1.100.-
KÉSZÍTI: Gergelics Balázs, Messelia Naturfarm, Pomáz. „Az elmúlt néhány évben, mióta szappankészítéssel foglalkozom, folyamatosan törekedtem arra, hogy termékeimben kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokat használjam, szappanjaim minden káros vegyi anyagtól mentesek legyenek, ápoljanak, tisztítsanak, és megoldást jelentsenek a bőrproblémákkal küzdőknek is. Ezért többféle szappankészítő eljárást és alapanyagot kipróbáltam. Tanulmányoztam régi recepteket, leírásokat, amelyek alapján kifejlesztettem egy olyan szappanfőzési módot, mellyel a tradíciókhoz híven, kizárólag kézműves technikával, káros adalékok és vegyszerek nélkül készíthető kiváló minőségű, megfelelő állagú, tartós natúrszappan.” Tovább a szappankészítő ars poeticájához.
MI EZ: A Messelia Naturfarm Castile olívaolaj-szappanja hagyományos eljárással, igazolt eredetű, spanyol termelői extra szűz olívaolajból készült vegyszermentes háziszappan.
A szappankészítésnek sokféle iskolája van; házi- vagy kézműves szappant készítenek állati zsiradékból és növényi olajból egyaránt, az ipari szappankészítésnél pedig ma már természetesen használnak kőolajszármazékokat és számos adalékanyagot is. A spanyolországi Kasztília történelmi régió angol neve alapján castile szappannak nevezik az angolszász országokban az olyan, olívaolaj alapú szappanokat, amelyeket a spanyolországi Kasztília régióból terjedtek el. Eredetileg az olyan szappant nevezték így, amely csak olívaolajból készült; ma már ebbe az elnevezésbe beleférnek az egyéb növényi olajat tartalmazó tömbszappanok is. A Messelia Naturfarm castile szappanja csak extra szűz olívaolajból készül. Nézd meg a képeken, hogyan készül ez a szappan.
MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: először is csak olívaolajból, csak extra szűzből, és nem maradék, lejárt szavatosságú olajból, mint azt oly sok helyen látni. A Messelia Naturfarm csak friss olívaolajat  használ, méghozzá igazolt eredetűt: az igazioliva alapolaját, a Valle de Ricote Coupage-t, később a Hogaroliva Coupage-t. Manapság reneszánszát éli a szappankészítés, már Magyarországon is sokan főznek kézműves háziszappant, még olívaolajos szappanokból is Dunát lehet rekeszteni. Elenyészően kevesen vannak azonban azok, akik vállalják annak a kockázatát (és plusz költségét), hogy tényleg jó minőségű termelői extra szűz olívaolajból készítik a szappant, mindenféle adalékanyag nélkül. Ugyanis az ilyen szappan nem illatozik messziről, alig habzik, ráadásul az érlelési ideje különösen hosszú ideig, akár 10 hétig is eltarthat, vagyis nem lehet vele azonnal vásárokra járni. Cserébe viszont valóban bőrbarát, hipoallergén háziszappant kapunk, amely extra kiadós, mert napi használat mellett egy-másfél hónapig is kitart (mi legalábbis így tapasztaltuk). És hogy miért fontos, hogy ne felvásárló cégek összepancsolt olajából, hanem igazolt eredetű termelői olívaolajból készüljön, ráadásul extra szűzből? Mert hideg eljárással készül, ezért megőrzi a valódi extra szűz olívaolaj magas E-vitamintartalmát.
BÓNUSZ: A Messelia Naturfarm Pomázon működik, akárcsak az igazioliva, így bár az olívaolaj Spanyolországból érkezik, a kész szappant már nem kell messzire utaztatni, ezért előállításának és forgalmazásának környezetterhelése jelentősen csökken, megvásárlásával pedig két helyi kisvállalkozást is támogathattok : ) És mivel a szappan semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, teljes mértékben biológiai úton lebomlik, így nem terheli a környezetet.
ÖSSZETEVŐK: elszappanosított extra szűz olívaolaj, tisztított víz, sheavaj, rozmaringpor, himalája só (utóbbi kettő természetes tartósítóként és stabilizátorként működik)
KISZERELÉS, ÁR:
Castile olívaolaj-szappan (Messelia Naturfarm), gyártási súly 100 g              1.100.-
És még valami: a szappan csomagolását maga a szappankészítő tervezte. Mint minden kreatív ember, Balázs is folyton újít — így kapott ez a szappan még szebb csomagolást.
                                                                                             Megnézem, van-e belőle»
Vissza a tetejére.

 

Olívás testvaj
Kézműves olívaolajos testvaj 100% termelői extra szűz olívaolajból
Olívás testvaj. Kézműves olívaolajos testvaj 100% termelői extra szűz olívaolajból, illat-és színezőanyagmentes, adalékanyag nélkül, 100 ml 2.500.- Fotó: Gergelics Balázs, Messelia Naturfarm Olívás testvaj. Kézműves olívaolajos testvaj 100% termelői extra szűz olívaolajból, illat-és színezőanyagmentes, adalékanyag nélkül, 100 ml 2.500.-  Fotó: Gergelics Balázs, Messelia Naturfarm
KÉSZÍTI: Gergelics Balázs, Messelia Naturfarm, Pomáz.
MI EZ: A Messelia Naturfarm Olíva testvaja hagyományos eljárással, igazolt eredetű, spanyol termelői extra szűz olívaolajból készült vegyszermentes natúrkozmetikum: kiváló minőségű, különleges bőrfiatalító és bőrápoló krém. Az extra szűz olívaolaj rengeteg telítetlen zsírsavat, antioxidánst, vitaminokat tartalmaz, ezáltal gyengéden hidratál, véd és ápol. Rendszeres használata puhává, rugalmassá teszi a bőrt, segít megelőzni a ráncosodást. A testvaj állaga a vajhoz hasonlítható; a kezedben felolvad, és finoman bedörzsölhető a bőrbe. Leginkább fürdés után ajánlott a használata, amikor a bőrünk nyirkos és meleg. Egész testfelületen alkalmazható, leginkább arc, nyak, dekoltázs ápolására ajánljuk. Mivel teljesen antiallergén, ezért kisgyerekek bőrére is használhatjuk. Jobban jár vele a gyerek, mint a nagy márkák kőolajszármazékokkal terhelt babaápoló szereivel.
MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: először is csak olívaolajból, csak extra szűzből, és nem maradék, lejárt szavatosságú olajból, mint azt oly sok helyen látni. A Messelia Naturfarm csak friss olívaolajat  használ, méghozzá igazolt eredetűt: az igazioliva alapolaját, a Valle de Ricote Coupage-t, később a Hogaroliva Coupage-t. Manapság reneszánszát éli a natúrkozmetikumok készítése, már Magyarországon is sokan készítenek ilyesmit. Elenyészően kevesen vannak azonban azok, akik vállalják annak a kockázatát (és plusz költségét), hogy tényleg jó minőségű termelői extra szűz olívaolajjal dolgoznak, mindenféle adalékanyag nélkül. Ugyanis az ilyen kozmetikumok nem illatoznak messziről, és nem szívódnak be olyan hamar a bőrbe. Cserébe viszont valóban bőrbarát, hipoallergén terméket kapunk. És hogy miért fontos, hogy ne felvásárló cégek összepancsolt olajából, hanem igazolt eredetű termelői olívaolajból készüljön, ráadásul extra szűzből? Mert hideg eljárással készül, ezért megőrzi a valódi extra szűz olívaolaj magas E-vitamintartalmát.
BÓNUSZ: A Messelia Naturfarm Pomázon működik, akárcsak az igazioliva, így bár az olívaolaj Spanyolországból érkezik, a kész testvajat már nem kell messzire utaztatni, ezért előállításának és forgalmazásának környezetterhelése jelentősen csökken, megvásárlásával pedig két helyi kisvállalkozást is támogathattok : )
ÖSSZETEVŐK: mint a Messelia Naturfarm minden terméke, így az olívaolajos testvaj is csak természetes összetevőket tartalmaz: extra szűz olívaolaj, méhviasz, sheavaj. Semmi más.
(INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cera Alba, Butyrospermum parkii butter)
KISZERELÉS, ÁR:
És még valami: akárcsak a szappannál, a testvaj csomagolását is maga a szappankészítő tervezte.
Olíva testvaj (Messelia Naturfarm), 100 ml            2.500.-           Megnézem, van-e belőle»
Vissza a tetejére.

Folyékony olívaolaj-szappan – natúr és jázminos változatban
Folyékonyszappan-különlegesség 100% extra szűz olívaolajjal
Folyékony olívaolaj-szappan. 100% igazolt eredetű, termelői extra szűz olívaolajból, adalékanyag-mentes folyékonyszappan-különlegesség natúr (illatanyag-mentes) és jázminos változatban. 500 ml 1.900.- Folyékony olívaolaj-szappan. 100% igazolt eredetű, termelői extra szűz olívaolajból, adalékanyag-mentes folyékonyszappan-különlegesség natúr (illatanyag-mentes) és jázminos változatban. 500 ml 1.800.-
KÉSZÍTI: Brillance Kft. A Brillance eredetileg tisztítószerekkel foglalkozik; pár éve vették a fejükbe, hogy teljesen természetes folyékony szappant szeretnének készíteni, csak extra szűz olívaolajból – ekkor kerestek meg minket. Háromévnyi kísérletezés eredménye ez a folyékony szappan; ennyi idő kellett, hogy a receptet tökéletesítsék.  
MI EZ: ez a folyékony szappan kíméletes hideg eljárással, igazolt eredetű, spanyol termelői extra szűz olívaolajból készült vegyszermentes kozmetikum. Ami a szappanok állagát illeti, megkülönböztetünk tömbszappant és folyékony szappant; nagyjából ízlés kérdése, ki melyiket szereti, kinek melyiket kényelmesebb használni. Folyékony olívaolaj-szappanunkat olyanoknak szoktuk javasolni, akik a háziszappanok reneszánsza ellenére még mindig nem tudtak megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy szilárd szappant használjanak (mert hogy a szilárd szappan is lehet bőrkímélő, különösen ha tisztán extra szűz olívaolajból készül). Mindig lesznek olyanok, akik megmaradnak a pumpás adagolóból nyomható folyékony szappanoknál, vagy azért, mert nem akarnak a tömbbel bajlódni, vagy mert babafürdetéshez kézreállóbbnak találják a folyékony változatot. Ez a szappan mindenféle adalékanyagtól, színezőanyagtól mentes (a natúr változat ráadásul teljesen illatsemleges), és csak extra szűz olívaolajból készül.
MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: először is csak olívaolajból, csak extra szűzből, és nem maradék, lejárt szavatosságú olajból, mint azt oly sok helyen látni. A Brillance csak friss olívaolajat  használ, méghozzá igazolt eredetűt: az igazioliva régi, bejáratott termelőjének olaját, a Cortijo Garay Hojiblancáját. Manapság reneszánszát éli a szappankészítés, már Magyarországon is sokan főznek kézműves háziszappant, még olívaolajos szappanokból is Dunát lehet rekeszteni – igaz, folyékony szappant kevesen készítenek otthon, pláne nem tisztán csak olívaolajból. Elenyészően kevesen vannak azok, akik vállalják annak a kockázatát (és plusz költségét), hogy tényleg jó minőségű termelői extra szűz olívaolajból készítik a szappant, mindenféle adalékanyag nélkül. Ugyanis az ilyen szappan nem illatozik messziről, alig habzik, ráadásul az érlelési ideje különösen hosszú ideig eltarthat, vagyis nem lehet vele azonnal piacra lépni. Cserébe viszont valóban bőrbarát, hipoallergén szappant kapunk, amely – pont mivel alig habzik — extra kiadós, különösen sokáig kitart. És hogy miért fontos, hogy ne felvásárló cégek összepancsolt olajából, hanem igazolt eredetű termelői olívaolajból készüljön, ráadásul extra szűzből? Mert hideg eljárással készül, ezért megőrzi a valódi extra szűz olívaolaj magas E-vitamintartalmát.
MIRE HASZNÁLJUK: kézmosásra, arcmosásra, babafürdetésre, felnőtteknek tusfürdő helyett. Mielőtt felvettük a szortimentbe, mi nemcsak magunkon, de a gyerekeinken is teszteltük. A fűtési szezonban konkrétan ez hozta helyre az ovisok kicserepesedett kezét.
BÓNUSZ: Mivel a szappan semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, teljes mértékben biológiai úton lebomlik, így nem terheli a környezetet.
ÖSSZETEVŐK:
Natúr változat: elszappanosított extra szűz olívaolaj
Jázminos változat: elszappanosított extra szűz olívaolaj, jázminkivonat.
KISZERELÉS, ÁR:
Folyékony olívaolaj-szappan, natúr (illatmentes) vagy jázminos, 500 ml    1.900.-
Megnézem, van-e belőle»
Vissza a tetejére.

Levendulás luxusszappan olívaolajjal
Valódi levendulaszappan a Pannonhalmi Apátságtól – a mi olívaolajunkkal
Valódi levendulaszappan a Pannonhalmi Apátságtól, limitált kiadás, 125 g   2.500.-
KÉSZÍTI: Officina Sancti Martini Pannonhalma, vagyis a Pannonhalmi Apátság bencés monostora. Tours-i Szent Márton szerzetespüspök a bencés monostor és az apátság védőszentje.
MIBŐL: Igazolt eredetű extra szűz olívaolajból, a pannonhalmi bencések levendulaolajával és illatos mandarinolajjal. A természetes illatkompozíció Zólyomi Zsolt parfümőr alkotása. Limitált kiadás. Tiszta növényi olajok felhasználásával, kézi munkával, hagyományos módon készült. (Hivatalos fotó itt.)
ÖSSZETEVŐK: extra szűz olívaolaj, kókuszolaj, pálmaolaj, ricinusolaj, víz, nátrium-hidroxid, titán-dioxid, levedula illóolaj, mandarin illóolaj, limonén*, linalool* (*a természetes illóolajok alkotói)

Tiszta levendulaszappan a Pannonhalmi Apátságból, limitált kiadás, 125 g 2.500.-

Megnézem, van-e belőle»

Vissza a tetejére.

A szappankészítő ars poeticája

“Az elmúlt néhány évben, mióta szappankészítéssel foglalkozom, folyamatosan törekedtem arra, hogy termékeimben kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokat használjam, szappanjaim minden káros vegyi anyagtól mentesek legyenek, ápoljanak, tisztítsanak, és megoldást jelentsenek a bőrproblémákkal küzdőknek is.

Ezért többféle szappankészítő eljárást és alapanyagot kipróbáltam.

Tanulmányoztam régi recepteket, leírásokat, amelyek alapján kifejlesztettem egy olyan szappanfőzési módot, mellyel a tradíciókhoz híven, kizárólag kézműves technikával, káros adalékok és vegyszerek nélkül készíthető kiváló minőségű, megfelelő állagú, tartós natúrszappan.

Persze ez a fajta technika rengeteg személyes odafigyelést és szakértelmet igényel, gépesíteni lehetetlenség. Munkám során így hát a fő hangsúly a mennyiség helyett a minőségre fordult.

Szappan sokféle olajból, vagy azok keverékéből készülhet. Az én választásom az extra szűz olívaolajra esett. Hogy miért? Olívaolajból évszázadok óta készítenek szappant, gazdag összetétele és rendkívüli bőrápoló tulajdonságai miatt.

A megfelelő olívaolaj megtalálásában sokat segített az igazioliva csapata, akik igazán elkötelezettek és megfelelő szakértelemmel rendelkeznek a témában. Választásunk a Valle de Ricote extra szűz olívaolajra esett, melyet Spanyolországban, Murcia tartományban termett olívabogyókból készítenek.

Az extra szűz olívaolajból készült szappan bővelkedik telítetlen zsírsavakban, antioxidánsokban, melynek köszönhetően különleges módon ápolja, védi a bőrt, késlelteti az öregedési folyamatokat, vitaminokban gazdag, hidratál, és nem utolsó sorban önmagában is természetes, kellemes illata van!

Kinek ajánljuk ezeket a szappanokat? Elsősorban azoknak, akik kedvelik a minőséget, a tiszta és természetes kozmetikumokat. Akik szeretik és elvárják, hogy egy termék áráért ne csupán egy szépen becsomagolt, silány minőségű tucatárut kapjanak, hanem egy valódi értékeket és tradíciókat képviselő, kézműves, valóban natúr szappant.

Köszönjük!”

Messelia Naturfarm
Gergelics Balázs
30/4408020
info@messelia.hu
www.messelia.hu
Vissza a tetejére.


Így készül a Castile olívaolajos szappan a Messelia Naturfarm műhelyében
(fotó: Gergelics Balázs)
Vissza a tetejére.