Mi van itt? Háromféle igazi jerezi sherryecet, három izgalmas spanyol balzsamecet és egy extra almaborecet valódi asztúriai almaborból.
SHERRYECETEK:
BALZSAMECETEK:
ALMABORECET:
Capirete 20 Reserve D.O.P. Húszéves, eredetvédett reserva sherryecet
TERMŐHELY, TERMELŐ: a José Páez Lobato családi vállalkozás 60 éve foglalkozik csúcsminőségű sherryecet készítésével. Sherryeceteik D.O. minősítéssel rendelkeznek, azaz védett eredetűek (Denominación de Origen Protegida „Vinagre de Jerez”).
MIBŐL KÉSZÜLT: palomino sherryből
ÉRLELÉS: 20 év amerikai tölgyfahordóban, solera rendszerben
SAVTARTALOM: 8%
KARAKTER: sötét vörösbarna, mahagóni szín borostyánsárga árnyalattal, koncentrált, összetett íz vaníliás, aszalt gyümölcsös, tölgyfahordós jegyekkel
MIHEZ: A sherryecet nem balzsamecet. A palomino szőlőből készült sherryecet a legszikárabb, legszárazabb ecetek közé tartozik, amit aztán tovább fokoz a tölgyfahordós érlelés. Különösen magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, pácokban. Kacsához, libához, bárányhoz, vadhúsokhoz, marhához; a serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat sherryecettel feloldva, beforralva, vajjal dúsítva készül a legegyszerűbb, ugyanakkor legkomplexebb ízű mártás.
KISZERELÉS, ÁR:
OLCSÓBBAN KAPJUK, OLCSÓBBAN ADJUK. 500 Ft-tal olcsóbb lett!
Vissza a tetejére.
Capirete Pedro Ximénez Dulce D.O.P Négyéves, eredetvédett édes sherryecet
TERMŐHELY, TERMELŐ: a José Páez Lobato családi vállalkozás 60 éve foglalkozik csúcsminőségű sherryecet készítésével. Sherryeceteik D.O.P. minősítéssel rendelkeznek, azaz védett eredetűek (Denominación de Origen Protegida „Vinagre de Jerez PX”).
MIBŐL KÉSZÜLT: Pedro Ximénez borból és sherryecetből
ÉRLELÉS: 4 év amerikai tölgyfahordóban, solera rendszerben
SAVTARTALOM: 7%
KARAKTER: sötét mahagóni szín, jellegzetesen gazdag, édes, sherrys íz mazsolás, kávés, ánizsos jegyekkel
MIHEZ: A Pedro Ximénez szőlőből készült sherryecet édesebb, karamellesebb karakterű, mint a palominóból készült, ugyanakkor magas savtartalma miatt ebből is elég pár csepp. Használjuk dresszingekben, mártásokban, pácokban. Kacsához, libához, bárányhoz, vadhúsokhoz, marhához; a serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat sherryecettel feloldva, beforralva, vajjal dúsítva készül a legegyszerűbb, ugyanakkor legkomplexebb ízű mártás.
KISZERELÉS, ÁR:
OLCSÓBBAN KAPJUK, OLCSÓBBAN ADJUK. 400 Ft-tal olcsóbb lett!
Ötvenéves, eredetvédett, érlelt sherryecet-különlegesség
TERMŐHELY, TERMELŐ: a José Páez Lobato családi vállalkozás 60 éve foglalkozik csúcsminőségű sherryecet készítésével. Sherryeceteik D.O.P. minősítéssel rendelkeznek, azaz védett eredetűek (Denominación de Origen Protegida „Vinagre de Jerez”).
MIBŐL KÉSZÜLT: palomino sherryből
ÉRLELÉS: 50 év amerikai tölgyfahordóban, solera rendszerben
SAVTARTALOM: 8%
KARAKTER: sötét mahagóni szín borostyánsárga árnyalattal, kifejezetten erős, karakteres, ugyanakkor komplex íz vaníliás, aszalt gyümölcsös és tölgyfahordós jegyekkel
MIHEZ: A sherryecet nem balzsamecet. A palomino szőlőből készült sherryecet a legszikárabb, legszárazabb ecetek közé tartozik, amit aztán tovább fokoz a tölgyfahordós érlelés. Különösen magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, pácokban. Kacsához, libához, bárányhoz, vadhúsokhoz, marhához; a serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat sherryecettel feloldva, beforralva, vajjal dúsítva készül a legegyszerűbb, ugyanakkor legkomplexebb ízű mártás.
KISZERELÉS, ÁR:
Vissza a tetejére.
Aragem Garnacha / Moscatel / Chardonnay
Prémium minőségű spanyol balzsamecetek
TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Aragem név a Cooperativa Agrícola de Cambrils (Tarragona, Katalónia) által készített olajokat és eceteket foglalja magában.
MIBŐL KÉSZÜLT: borecetből és mustból. A borecet fajtája mindegyik balzsamecetnél más, ez adja a balzsamecet végleges karakterét: a garnacha (grenache) igen elterjedt és kedvelt spanyol vörösszőlő-fajta (gyakran a tempranillók mellé házasítják kisebb részben); a moscatelt, azaz a muskotályt és a chardonnayt. Akárcsak a hagyományos balzsamecetek, ezek a nemes ecetek is koncentrált (beforralt) mustból készülnek, borecettel erősítve. Szulfitot tartalmaznak.
SAVTARTALOM: 6%
KARAKTER:
Garnacha: mély rubinos, vörösbarna szín; illatában érződik a tölgyfahordós érlelés; talán egy fokkal édesebb, mint a chardonnay, de a vörösszőlő aromái és fanyarkái jól kijönnek a mustosság mellett.
Moscatel: halvány borostyánsárga szín, bódítóan parfümös, igazi muskotályos illat és íz, a három balzsamecet közül a legédesebb, legmazsolásabb
Chardonnay: halványsárga szín, illatban és ízben szépen hozza a chardonnay friss-illatos fajtajellegét, még mindig édes, de közben hordós, szárazboros, meg szőlős, egyszóval ott van az alapanyag
MIHEZ: a koncentrált aromák miatt ezekből a balzsamecetekből pár csepp is elég. Használjuk salátaöntetben, mártásokban, pácokban, redukciókban.
KISZERELÉS, ÁR:
Aragem balzsamecetek, 250 ml díszüveg 2.800.-
Bónusz: különösen csinos csomagolás : )
El Indiano Almaborecet
Prémium minőségű almaborecet asztúriai almaborból
TERMŐHELY, TERMELŐ: Az észak-spanyolországi Asztúria tartományból származó almabort, illetve az abból erjesztett ecetet a Sevilla régióban működő Oleoestepa szövetkezet számára készítik. Az Oleoestepa termelőszövetkezet elsősorban extra szűz olívaolajjal foglalkozik, blendjei és fajtaolajai minden évben a nemzetközi élbolyban szerepelnek. Emellett kínálnak sherryecetet és almaborecetet is.
MIBŐL KÉSZÜL: sidrából, vagyis asztúriai almaborból. A Spanyolország északi részén, az Atlanti-óceán partvidékén elterülő Asztúriai Hercegség (Principado de Asturias) évszázadok óta híres almatermő vidék. A válogatott almából itt készül a must, amely első fázisban alacsony alkoholtartalmú, kellemesen habzó, frissítő almaborrá, második fázisban pedig almaborecetté érik. A sidra de Asturias, vagyis az asztúriai almabor bő egy évtizede megkapta a DOP minősítést, azaz eredetvédetté nyilvánították.
SAVTARTALOM: 5º
KARAKTER: halványsárga, fehérfröccs-színű ecet; friss, harsogó, almafröccsös-almaboros íz abszolút száraz alapkarakterrel, meglepően erős savtartalommal.
MIHEZ: Magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, húspácokban, redukciókban. Salátaöntetben különösen jól megy csirkével, gombával, sajttal, almával, körtével, dióval dúsított zöldsalátákhoz.
KISZERELÉS, ÁR: 250 ml üveg 1.600.-