Hivatalos

Működési és vásárlási tudnivalók az igazioliva.hu webshopján történő vásárláshoz

(és itt van ugyanez letölthető pdf formátumban)

1. Általános tájékoztató: cégadatok, stb.
2. Hol és hogyan lehet vásárolni
3. Adatvédelmi tájékoztató — ÚJ! GDPR-nek megfelelő tájékoztató ITT található
 
1. Általános tájékoztató

A szolgáltató neve: igazioliva.hu / Archaikon Bt

A szolgáltató székhelye: 2013 Pomáz, Rózsa u. 14.

A szolgáltató telephelye: 2013 Pomáz, Kossuth L. u. 48..

A szolgáltató elérhetősége: Tóth Gusztáv / 30-597-6969/ toth.gusztav@igazioliva.hu

                                                 Bárány Borbála / 30-411-7034

                                                  info@igazioliva.hu

A szolgáltató kiskereskedelmi üzlete: 2013 Pomáz, Kossuth L. u. 48.

A kiskereskedelmi üzlet elérhetősége:

                                               Müller Péter / 30-478-8856 / info@igazioliva.hu

                                                 Tóth Gusztáv / 30-597-6969 / toth.gusztav@igazioliva.hu

                                                 Bárány Borbála / 30-411-7034

A kiskereskedelmi üzlet nyitva tartása: K-P 10-13 és 14-18, Szo 10-13, HÉTFŐN ZÁRVA

                                         http://igazioliva.hu/kapcsolat/

A szolgáltató nyilvántartási száma:

        380/2016 (telephelymódosítás miatt új engedély: kiskereskedelmi üzlet és csomagküldő tevékenység),

        eljáró hatóság: Pomázi Polgármesteri Hivatal

A szolgáltató adószáma: 21506408-2-13

A szolgáltató cégjegyzékszáma: 13-06-067891

 

2. Vásárlási feltételek

Hogyan rendelhetek?

Az igazioliva webshopon (http://igazioliva.hu/webshop), illetve szükség esetén telefonon leadott vagy emailben leírt megrendeléssel lehet vásárolni, de az adatok (szállítási, számlázási adatok, valamint a megrendelt tételek) pontos rögzítése miatt a rendelést célszerű minden esetben a webshopon leadni. A megrendelő minden esetben visszaigazoló emailt kap a rendelt tételekről és a végösszegről. Ez a visszaigazoló email technikai okok miatt az esetleges utánvétdíjat nem tartalmazza; az általános csomagküldési díjakat jelen tájékoztató megfelelő szekciójában, valamint a rendelést visszaigazoló email összefoglaló részében közöljük.

Milyen adatokat kell megadnom?

A megrendelőlapon számlázási nevet és címet, illetve (ha ettől eltér) szállítási nevet és címet kell megadni, valamint az esetleges adategyeztetés (a számlázási/szállítási részletek és a megrendelt tételek ellenőrzése) miatt emailcímet és ténylegesen használt, jellemzően mobiltelefonszámot kell megadni.

Módosíthatom-e a leadott megrendelést?

Minden rendelés módosítható, sztornózható a megadott elérhetőségeken (ld. a honlapon, illetve az „Általános tájékoztatás” részben, de jellemzően az info@igazioliva.hu címen) 24 órán belül, ennek a megrendelőre nézve semmilyen következménye nincs.

Hol vásárolhatok személyesen?

Személyesen a 2013 Pomáz, Kossuth L. u. 48. alatti boltunkban nyitva tartási időben: K-P 10-13 és 14-18 óra között, SZOMBATON pedig 10-13 óra között lehet vásárolni. Figyelem: HÉTFŐN A BOLT ZÁRVA!  Az üzletben nyitva tartási időben ingyen lehet kóstolni olívaolajat, sherryecetet, olajbogyót, mézet, és szívesen beszélgetünk is a vevőkkel. Spontán kis kóstolóra bármikor be lehet ugrani, több személyes és/vagy leülős nagy kóstolóra be kell jelentkezni. A boltban majdnem mindig majdnem mindenből tartunk készletet, de előfordulhat átmeneti hiány, így aki a háztartási mennyiségnél jelentősen többet vinne valamiből, annak érdemes a készletről is érdeklődnie (Tóth Guszti, 30-597-6969; Bárány Bori, 30-411-7034).

Hogyan fizethetek?

 • webshopos rendelésnél készpénzben a kiszállított tételek átvételekor — minthogy a rendeléseket a GLS szállítja házhoz, ez valójában utánvétnek felel meg
 • webshopos rendelésnél előre utalással. FIGYELEM! Kérjük az elektronikus számlaértesítőt megvárni (ezen látható a vásárlási számla száma), és csak utána utalni. Bankszámlaszámunk: Archaikon Bt., 10918001-00000034-56440004; a közleményben kérjük feltüntetni a vevő nevét és a vásárlási számla számát.
 • a boltban készpénzben vagy bankkártyával is lehet fizetni

 

Hogyan szállítunk?

 • Magánvevőink megrendelését minden esetben a GLS viszi ki a feladástól számított egynapos kézbesítési határidővel. Az ingyenes kiszállítás összeghatára 2018. április 1-jétől 20.000.- forintra emelkedik. Az ország egész területén 20.000.- forintos rendeléstől a házhoz szállítás ingyenes, csak az utánvét díját vagyunk kénytelenek felszámolni, a díjszabást ld. lejjebb. A GLS háromszor kísérli meg a kézbesítést. A szállítás részleteiről a csomagfelvétel napján emailt küldenek, ez alapján a megadott weboldalon aznap még lehet változtatni a kiszállítás helyén vagy időpontján. A kiszállítás napján, reggel megerősítik a csomag felvételét és tájékoztatják a kézbesítés várható időpontjáról 3 órás intervallum megadásával.
  További részletek a GLS saját oldalán. Az e-mailben kapott csomagszám alapján a GLS csomagkövetős oldalán bármikor utána lehet nézni, hol jár a csomag. Minden egyébre pedig ott a GLS ügyfélszolgálat.                                                              

 • Kérjük vevőinket, a rendelés leadása előtt fokozottan ellenőrizzék a megadott címet, mobiltelefonszámot és email-címet, mert a pontatlanul megadott adatok miatt a kézbesítés meghiúsulhat.

 • A boltban lehetőség van a megrendelt termékek személyes átvételére is; a cím: 2013 Pomáz, Kossuth L. u. 48. Nyitva tartás: K-P 10-13 és 14-18 óra között, szombaton 10-13 óra között, HÉTFŐN ZÁRVA. A személyes bolti átvétel igényét kérjük a megrendelőlap megjegyzés rovatában jelezni.

Mennyibe kerül a kiszállítás?

 • Magánszemélyeknek: magánvevőink megrendelését — mind Budapesten, mind vidéken — a GLS szállítja házhoz. A kézbesítési idő a feladástól számított egy nap, díja:

   

  ÁTUTALÁSNÁL

  UTÁNVÉTNÉL

  2018.ápr.1-től 20.000.- forintos rendelés alatt

  1.000.- forint;

  1.000.- forint + utánvét díja

  2018.ápr.1-től 20.000.- forintos rendeléstől

  0.- forint;

  0.- forint + utánvét díja

 • FONTOS! Az utánvét díját  kénytelenek vagyunk minden esetben (tehát még az ingyenes házhoz kézbesítés esetén is) felszámolni, ez a következőképpen alakul:

  UTÁNVÉT DÍJA

  35.000.- forintig

  250.-

   

  70.000.- forintig

  400.-

   

  100.000.- forintig

  850.-

 • Átutalásos fizetési módnál ez a költség persze nem merül fel.

 • Éttermeknek: éttermeknek, viszonteladóknak a kiszállítás ugyancsak 20.000.- forint fölötti rendelésnél ingyenes. FONTOS! Az üzemanyag-optimalizálás miatt éttermeknek hetente csak egyszer, keddi napon szállítunk, ezért kérjük, gondolják végig a heti/havi rendszeres fogyást, és annak megfelelően egyeztessék velünk a kiszállítást.

Visszavásárlási garancia

A távollevők közötti szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) kormányrendelet alapján internetes vásárlás esetén a vevőt elállási jog (a termék visszaküldésének joga) illeti meg, amellyel a termék átvételétől számított 8 munkanapon belül élhet. A vonatkozó jogszabály szerint a vevő az internetes szerződéstől egyoldalúan, indoklás nélkül visszaléphet; ebben az esetben a termék visszaküldése és a számla bemutatása (számlamásolat elküldése) esetén a kifizetett összeget 30 napon belül visszatérítjük. Az elállási jog a szállítási költség, illetve a kiszállítás díjára nem vonatkozik; azt a jogszabály szerint a vevőnek kell állnia. Elállás esetén a terméket a következő címre kérjük visszaküldeni: Archaikon Bt / Tóth Gusztáv, 2013 Pomáz, Rózsa u. 14.

A szerződés tárgyának lényeges jellemzői

A termékek részletes leírása a honlapon olvasható.

Még több információ tudatos vásárlóknak

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság részletes tájékoztatója az internetes vásárlásról itt olvasható.

 

3. Adatvédelmi tájékoztató

 A rendeléshez kötelezően a következő adatokat kell megadni: a megrendelő neve és címe (irányítószám, település, utca, házszám), valamint email címe és telefonszáma (lehetőleg állandóan használt száma, jellemzően mobiltelefonszáma). Szállítási cím megadására csak akkor van szükség, ha az eltér a számlázási címtől. A megadott személyes adatokra (név, számlázási cím, szállítási cím, esetleges kontaktszemélyek elérhetőségei) kizárólag a kiszállítások megszervezése és lebonyolítása céljából  van szükség; az adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, kizárólag a GLS futárszolgálatnak és kizárólag a házhoz kézbesítés intézése miatt adjuk meg. Az igazioliva/Archaikon Bt. adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-72116/2014. Az adatokhoz az igazioliva / Archaikon Bt. összesen 2, azaz kettő állandó munkatársa, Tóth Gusztáv és Bárány Borbála, valamint webshoplogisztikai munkatársunk, Müller Péter és logisztikai munkatársunk, Deli Attila férhet hozzá, és azokat csak a kiszállítás lebonyolításához használhatják fel. Az adatokat a visszatérő rendelések miatt (vevőink kényelme és jobb kiszolgálása érdekében) határozatlan időre megőrizzük, de a megrendelő kérésére adatbázisunkból töröljük. Az adatkezeléssel kapcsolatos bárminemű észrevételt az info@igazioliva.hu címen fogadjuk. A weboldalunkon az adatkezelés minden esetben az érintett hozzájárulásán alapul.

Hírlevél: az igazioliva hírlevelére, a zsírlevélre a honlap főoldalán, valamint az igazioliva Facebook-oldalán lehet feliratkozni; a leiratkozás lehetőségét minden hírlevél alsó sávjában biztosítjuk. Aki leiratkozik, annak emailcímét töröljük a listáról, és több hírlevelet nem küldünk.

 A jelen tájékoztatóval nem érintett kérdésekben a mindenkori hatályos Ptk. és a hazai vonatkozó jogszabályok az irányadóak.