***Drága igaziolivások!
17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.
Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.
Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2022.08.08-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 40.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- lett.

Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Köszönjük a megértést.

Kik vagyunk?

Amikor még a házban volt a bolt. Fotó: urban-eve.hu

Az igazioliva kis családi vállalkozásként néhány év alatt az egyik legelismertebb hazai olívaolaj‑szakértő és –beszállító lett. Nincs titok, csak odafigyelünk. Minőség, árképzés, szolgáltatás, és a bónusz: környezettudatosság.

 

 


A frissen megnyitott igazioliva-bolt 2014 elején. Azóta még sokkal szebb lett. Fotó: Ancsin Gábor, divany.huOlvass utána, mit írnak rólunk. A Stahl Magazintól a Magyar Konyháig, a No Saltytól a Gustóig, Urban Eve-től a Fűszer és Lélekig, a HVG-től a Gault&Millau-ig, a Kossuth Rádiótól a Gasztroangyalig. És egyiket sem szponzoráltuk.

 

 


Minőség:

Az ültetvénnyel nem rendelkező óriáscégek innen-onnan összevásárolt tömegolajaival szemben mi a termelőket képviseljük.

Egy-egy újabb olaj kiválasztását mindig gondos kóstolás és tesztelés előzi meg. A termelőket személyesen ismerjük, állandó kapcsolatban állunk velük.

Mint a bornál, az olívaolajnál is évente változik a minőség és a mennyiség. Nem vagyunk márkafüggők; ha egy adott szüret nem úgy sikerül, vagy a termelő árat emel, mást keresünk.

 

Árképzés:

Kezdettől fogva a legjobb ár/érték arány volt a cél, ezért foglalkozunk főként spanyol és portugál olívaolajokkal. Nem költünk reklámra, profi fotósra, webdesignerre,, arculattervezőre stb.; ezeknek a költségét a vásárló szokta megfizetni. A webshopot kiegészítő kiskereskedelmi boltot ugyanezért évekig a házunkban működtettük, és végül 2013. decemberében nyitottuk meg az ország első olívaolaj-szaküzletét, de hála az igazioliva népszerűségének, a boltnyitás ellenére sem kényszerültünk áremelésre. Az általunk forgalmazott olívaolajokat interneten, telefonon (vagy személyesen) lehet megrendelni, pomázi telephelyünkön pedig a döntés előtt ingyenes kóstolóra, valamint vásárlásra is lehetőség van.

 

Szolgáltatás:

ingyenes kóstoló nálunk és külső helyszíneken

– alacsony összeghatárú ingyenes kiszállítás

– ingyenes tanácsadás, szakértői honlap

 

Környezettudatosság:

Mivel olívaolaj nem terem Magyarországon, ide kell utaztatni. De ha már utazik, az összesített környezetterhelést igyekszünk minimalizálni: a címkét, névjegyet és egyebeket — ameddig működött — helyi (pomázi) nyomdában gyártattuk, a vásárláshoz újrahasznosított papírból készülő környezetbarát papírtáskát adunk (és lehet, hogy ez nem olyan elegáns, de kiszállításkor és csomagküldésnél  újrahasznosítjuk a termelőktől kapott kartondobozokat); mindenkit a kisebb környezetterheléssel járó kiszerelések választására biztatunk (ezek ráadásul literárban is olcsóbbak), és mi is a környezettudatos termelőket részesítjük előnyben. Sőt megoldódott egy nagyon fontos dolog is: a kóstoltatáshoz biológiailag lebomló kanalat használunk, így már ezzel sem termelünk több műanyaghulladékot, mert a lebomló kanalakat saját kertünkben komposztáljuk.

Az igazioliva csapata:

Tóth Guszti, olajfelelős,"kiugrott régészből lett olívász" (©Tony Caviar)