Ízesített olívaolajok

La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, narancsos, 250 ml  2.500.- La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, citromos, 250 ml  2.500.- La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, rozmaringos, 250 ml   2.500.- Portucale szűretlen citromos olívaolaj – bársonyosan lágy galega alap citrommal együtt sajtolva. Édeskés, friss-citromos, szűretlen. 250 ml   1.500.- Colonna narancsos es mandarinos olívaolaj, 250 ml 3.500.-


La Masrojana ízesített extra szűz olívaolajok – narancsos, citromos, rozmaringos
TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; hatvan éve indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequinba fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni.
MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem elsőosztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Masrojana arbequina olajjal dolgozik, ami elég szelíd alap ahhoz, hogy érvényesülni engedje az ízesítőanyagok saját karakterét.

 

La Masrojana narancsos olívaolaj

(fotó hamarosan)

MIHEZ: gyümölcssalátákra, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), igazi vaníliapudingra, panna cottára, csokis-fűszeres sütik tetejére, egy cseppel a kávéra vagy téli forró csokira, de mindenképpen érdemes kipróbálni friss citromlével halhoz, rákhoz, sőt sárgarépasalátára is.
ÁR, KISZERELÉS:
La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, narancsos           250 ml üveg 2.500.-

La Masrojana citromos olívaolaj
La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, citromos, 250 ml 2.500.-
MIHEZ: gyümölcssalátákra, citromtortára, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), panna cottára, egy kiskanállal kevert tésztás süteményekbe. De mindenképpen érdemes kipróbálni friss citromlével, narancslével halhoz, rákhoz, sőt sárgarépasalátára is, vagy zúzott fokhagymával, aprított friss petrezselyemmel kikeverve halak kísérőjeként.
ÁR, KISZERELÉS:
La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, citromos                         250 ml üveg 2.500.-

La Masrojana rozmaringos olívaolaj
La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, rozmaringos, 250 ml 2.500.-
MIHEZ: bárányhoz, vörös húsokhoz, diós-fokhagymás vagy éppen paradicsomos tésztaszószokhoz, mártogatókhoz, érlelt sajtok tetejére vagy szelíd sajtok pácolásához, sült paprikához (sherryecettel!), krémlevesek tetejére
ÁR, KISZERELÉS:
La Masrojana ízesített extra szűz olívaolaj, rozmaringos                  250 ml üveg 2.500.-

Portucale szűretlen citromos ízesített olívaolaj
Portucale szűretlen citromos olívaolaj – bársonyosan lágy galega alap citrommal együtt sajtolva. Édeskés, friss-citromos, szűretlen. 250 ml 1.500.-
TERMŐHELY, TERMELŐ: Vineves, Fátima, Portugália. Virgulino Neves teljesen más területről érkezett az olívaolaj-szektorba. Eleinte helyi termelőkkel összefogva dolgozott, majd saját ültetvényeket vásárolt, és saját termelésű olajait Portucale néven jelent meg saját olajával. Nemrég pedig a minőséget biztosító saját olajmalommal koronázta meg ezt az evolúciós folyamatot. Az átalakulás tökéletesen sikerült: évek óta követjük a szakmai pályafutását, az idén pedig már egészen komoly tételekkel tudott jelentkezni. A hatodik ikszben egy ilyen átalakulás már egészen komoly elhivatottságot jelent.
MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Vineves galega olajjal dolgozik, ami elég szelíd alap ahhoz, hogy érvényesülni engedje az ízesítőanyagok saját karakterét. Ebben az esetben 85% galega olajbogyóhoz 15% saját birtokról származó, kezeletlen héjú citromot adnak.
MIHEZ: gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, citromtortára, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), panna cottára, egy kiskanállal kevert tésztás süteményekbe. Vagy friss citromlével, narancslével halhoz, rákhoz, sőt cékla-, cukkini-, sárgarépasalátára, vagy zúzott fokhagymával, aprított friss petrezselyemmel kikeverve halak kísérőjeként. De megér egy próbát izgalmas új pestókban, olajbogyókrémekben, szendvicskrémekben is.
ÁR, KISZERELÉS:
Portucale ízesített extra szűz olívaolaj, szűretlen citromos         250 ml üveg 1.500.-

 

Colonna ízesített extra szűz olívaolaj, narancsos és mandarinos

Colonna narancsos es mandarinos olívaolaj, 250 ml 3.500.-

TERMŐHELY, TERMELŐ: Marina Colonna, Molise, Olaszország
MI EZ: Marina Colonna grófnő olajai a szakma szerint is a legelegánsabb karakterű és legtisztább ízesített olívaolajok közé tartoznak; a széles kínálatból egyelőre a mi saját két kedvencünket: a narancsosat és a mandarinosat választottuk. Ezek az olajok nem olcsók, de még szerintünk is megérik az árukat. És ami normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem elsőosztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni.
MIHEZ: gyümölcssalátákra, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), igazi vaníliapudingra, panna cottára, a mandarinosat téli fűszeres sütik tetejére, egy cseppel a kávéra vagy téli forró csokira — de a narancsos olajat mindenképpen érdemes kipróbálni friss citromlével halhoz, rákhoz, sőt sárgarépasalátára is.
ÁR, KISZERELÉS:
Colonna ízesített extra szűz olívaolaj, narancsos,
                                                                           250 ml díszüvegben   3.500.-
Colonna ízesített extra szűz olívaolaj, mandarinos,
                                                                           250 ml díszüvegben   3.500.-