Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Valle de Ricote Coupage 5 l. Alapdarab.

Kategóriák: ,

 

Enyhe ízű, rusztikus házasítás abszolút szelíd, almás jegyekkel, különösen sütéshez-főzéshez. Max. savtartalom 0,4º. 5 l PET.

13.900 Ft

2.780.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Alimentos Valle de Ricote; Archena (Murcia, Spanyolország). A félsziget délkeleti sávjában fekvő Murciában egy elég különös terület ez a Ricote-völgy. Mivel a völgy elég zárt, nemcsak a történelme, de a klímája is némileg egyedi, ami a Segura folyócskának is köszönhető. A mórok is már csak átvették az itteni virágzó kerteket és persze továbbfejlesztették a gazdálkodási ismereteket, egyszóval az ideálisnál egy kicsit jobb ott a helyzet a termelésre. A Guillén-család kezelésében álló malom gyakorlatilag egyfajta szövetkezetként működik, amennyiben a több ezer parcelláról beszolgáltatott termény rendszerét kooperatívának nevezhetjük. Az is igaz, hogy időjárás szempontjából néha nagyon rájár a rúd a régióra, ezért nem tudnak évről-évre ugyanolyan jó szüretet produkálni; szerencsére csak ritkán fordult elő, hogy ne lettünk volna megelégedve az adott év szüreti eredményével. Ez a szüret nagyon jót hozott; kifejezetten regionális karakterű olajat kaptunk.

FAJTA: arbequina, picual, hojiblanca

SAVTARTALOM: 0,4º

ILLAT: az idei szüret egy tök egyszerűen megfogható jegyet nyújt, amit nem lehet eltéveszteni, ez pedig a lereszelt édes alma illata. Gála, golden, jonagold, mindegy, és kár is lenne más jegyeket keresni, mert annyira dominál ez a gyümölcs.

ÍZ: hirtelen keveredik benne az alma, valami citrusosság és a három fajta karakterjegyei, de pl. a picual ki sem ugrik – akárcsak az emlegetett Ebro-vidék terroir-jellegénél, itt is simán megfogható ennek a murciai völgynek a sajátossága, legalábbis az olívaolajban nagyon nyilvánvaló. Már ha sikerül a szüret, mert ugye a 2018-assal nem voltunk megelégedve. Ám a mostani ismét hozza a régi, megszokott jegyeket, sőt, szerintem az idei sokkal jobb lett, nagy kedvenc lesz minden konyhában. Nulla csípés, nulla kesernye, nincs kaszált fű, csak az alma.

MIHEZ: mindenhez! Alapdarab, enyhe íze miatt mindenre jó, különösen sütéshez-főzéshez. Nem kifejezetten versenyre szánt, kifinomult tétel, de hidegen, salátákban is megállhatja a helyét, bár teljesen visszahúzódó.

KISZERELÉS: 5 l PET

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Alimentos Valle de Ricote; Archena (Murcia, Spanyolország). A félsziget délkeleti sávjában fekvő Murciában egy elég különös terület ez a Ricote-völgy. Mivel a völgy elég zárt, nemcsak a történelme, de a klímája is némileg egyedi, ami a Segura folyócskának is köszönhető. A mórok is már csak átvették az itteni virágzó kerteket és persze továbbfejlesztették a gazdálkodási ismereteket, egyszóval az ideálisnál egy kicsit jobb ott a helyzet a termelésre. A Guillén-család kezelésében álló malom gyakorlatilag egyfajta szövetkezetként működik, amennyiben a több ezer parcelláról beszolgáltatott termény rendszerét kooperatívának nevezhetjük. Az is igaz, hogy időjárás szempontjából néha nagyon rájár a rúd a régióra, ezért nem tudnak évről-évre ugyanolyan jó szüretet produkálni; szerencsére csak ritkán fordult elő, hogy ne lettünk volna megelégedve az adott év szüreti eredményével. Ez a szüret nagyon jót hozott; kifejezetten regionális karakterű olajat kaptunk.

FAJTA: arbequina, picual, hojiblanca

SAVTARTALOM: 0,4º

ILLAT: az idei szüret egy tök egyszerűen megfogható jegyet nyújt, amit nem lehet eltéveszteni, ez pedig a lereszelt édes alma illata. Gála, golden, jonagold, mindegy, és kár is lenne más jegyeket keresni, mert annyira dominál ez a gyümölcs.

ÍZ: hirtelen keveredik benne az alma, valami citrusosság és a három fajta karakterjegyei, de pl. a picual ki sem ugrik – akárcsak az emlegetett Ebro-vidék terroir-jellegénél, itt is simán megfogható ennek a murciai völgynek a sajátossága, legalábbis az olívaolajban nagyon nyilvánvaló. Már ha sikerül a szüret, mert ugye a 2018-assal nem voltunk megelégedve. Ám a mostani ismét hozza a régi, megszokott jegyeket, sőt, szerintem az idei sokkal jobb lett, nagy kedvenc lesz minden konyhában. Nulla csípés, nulla kesernye, nincs kaszált fű, csak az alma.

MIHEZ: mindenhez! Alapdarab, enyhe íze miatt mindenre jó, különösen sütéshez-főzéshez. Nem kifejezetten versenyre szánt, kifinomult tétel, de hidegen, salátákban is megállhatja a helyét, bár teljesen visszahúzódó.

KISZERELÉS: 5 l PET