Leírás
KI KÉSZÍTI: Viblance, Magyarország. A magyar csapat kézműves módszerekkel készít granolákat és egészséges nassolnivalókat, hosszú távú terveik között pedig szerepel egy csomóféle vegán, adalékmentes dolog előállítása is.
MI EZ: granola = ropogós müzli, pontosabban egy pirított és általában édesített müzlikeverék. Az alapját gabonapelyhek adják (nem a reggelizőpelyheknek nevezett, extrudált, cukrozott termékekre gondolunk, hanem igazi gabonapelyhekre); ezt dúsítják diófélékkel, aszalt gyümölcsökkel, majd valamilyen zsiradékkal és/vagy valamilyen édesítőanyaggal, esetleges fűszerekkel is keverve, sütőben megpirítják. Ettől kapja azt a ropogós állagot és azt a süteményes ízt, amitől sokkal-sokkal finomabb, mint egy natúr, nyers müzli, miközben ugyanolyan egészséges. Különösen mivel a Viblance granolája nem pálmazsírral és társaival, hanem a mi extra szűz olívaolajunkkal készül.
ÖSSZETEVŐK: gluténmentes zabpehely, bio agávé szirup, kókuszpehely, napraforgómag, juharszirup, extra szűz olívaolaj (Valle de Ricote Coupage), pekándió (5%), mandula, tökmag, bio puffasztott quinoa (0,8%), bio puffasztott köles, só, fűszerek. Mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószertől, színezéktől és állati eredetű összetevőktől mentes, gluténmentes, vegán termék.
Allergének: csonthéjasokat tartalmaz, illetve szezámmagot is felhasználó üzemben készül.
MIHEZ: alapértelmezésben reggelire natúr joghurttal + gyümölccsel, esetleg tejjel vagy növényi tejjel, de ha úgy alakul az élet (márpedig úgy szokott alakulni), akkor lehet belőle egészséges nassolnivaló is.
KISZERELÉS: 250 g