Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

O-Med Yuzu citromos olívaolaj 250 ml

Kategória:

 

O-Med Yuzu citromos olívaolaj. Környezettudatos csúcsolívászat különlegessége. Ez a japán citrusféle egyszerre mutat citromos, mandarinos és grapefruitos jegyeket, és mindez az olívaolajban is maximálisan átjön. Nagyon citrusos, enyhén kesernyés olívaolaj-különlegesség 90% arbequina bogyóból és 10% yuzu citromból. 250 ml sárga díszüveg.

5.400 Ft

21.600.-
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot, illetve ha valakinek aggályai lennének az átlátszó üveggel kapcsolatban, nyugi, teljes felületén UV védelemmel látják el a palackokat

2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa)

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. Ebben az esetben 90% arbequina olajbogyóhoz 10% yuzu citromot adnak.

Mi az a yuzu? A yuzu vagy japáncitrom ázsiai citrusféle, pár éve a nyugati világ is felfedezte magának, megjelent mindenhol az haute cuisine-től a bloggerek receptjeiig. Egyszerre hozza a citrom, a grapefruit és a mandarin ízét és illatát. (Itt ír a Gault Millau a yuzuról.)

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: tiszta yuzu az egész: nem citrom, nem mandarin, nem grapefruit, hanem mindez egyszerre. Talán mégis leginkább egy citromos mandarinhoz vagy pomelóhoz lehetne hasonlítani, hozzá az olívaolaj enyhe, alig érezhető zöldes kesernyéjével.

MIHEZ: ha már az ember nem jut friss yuzuhoz (mert hogyan is jutna), itt van helyette a yuzus olívaolaj halhoz, rákhoz, tenger gyümölcseihez, ceviche típusú receptekhez (nyers, citromlével pácolt haltatárhoz), gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, citromtortára, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), citrusos granitába, panna cottára, citromos piskótába, citromos/mandarinos/narancsos töltelékkrémekbe vagy pohárkrémekbe.

KISZERELÉS:  250 ml szögletes sárga díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot, illetve ha valakinek aggályai lennének az átlátszó üveggel kapcsolatban, nyugi, teljes felületén UV védelemmel látják el a palackokat

2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa)

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. Ebben az esetben 90% arbequina olajbogyóhoz 10% yuzu citromot adnak.

Mi az a yuzu? A yuzu vagy japáncitrom ázsiai citrusféle, pár éve a nyugati világ is felfedezte magának, megjelent mindenhol az haute cuisine-től a bloggerek receptjeiig. Egyszerre hozza a citrom, a grapefruit és a mandarin ízét és illatát. (Itt ír a Gault Millau a yuzuról.)

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: tiszta yuzu az egész: nem citrom, nem mandarin, nem grapefruit, hanem mindez egyszerre. Talán mégis leginkább egy citromos mandarinhoz vagy pomelóhoz lehetne hasonlítani, hozzá az olívaolaj enyhe, alig érezhető zöldes kesernyéjével.

MIHEZ: ha már az ember nem jut friss yuzuhoz (mert hogyan is jutna), itt van helyette a yuzus olívaolaj halhoz, rákhoz, tenger gyümölcseihez, ceviche típusú receptekhez (nyers, citromlével pácolt haltatárhoz), gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, citromtortára, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), citrusos granitába, panna cottára, citromos piskótába, citromos/mandarinos/narancsos töltelékkrémekbe vagy pohárkrémekbe.

KISZERELÉS:  250 ml szögletes sárga díszüveg