*Elindult és 10.13. csüt. éjfélig tart a feliratkozás az ikonikus Artajo 8-as szűretlen bio arbequinájára. Részletekért klikk ide.*

***Drága igaziolivások!
17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.
Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.
Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2022.08.08-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 40.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- lett. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

O-Med Molino bazsalikomos olívaolaj 250 ml

Kategóriák: ,

 

O-Med Molino bazsalikomos olívaolaj. Környezettudatos csúcsolívászat ízesített olaja friss bazsalikommal, finoman illatos fűszerességgel, széleskörű felhasználásra, akár óvatosaknak és kisgyerekes családoknak is. 250 ml díszüveg rusztikus dizájnnal.

Elfogyott

3.400 Ft

13.600.-/l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot. 2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, bazsalikom.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, citrusos olajnál magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva, zöldfűszereknél vagy együtt sajtolva, vagy az összezúzott zöldfűszerrel áztatással. Ettől a friss zöldfűszerekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni.

MIRE SZÁMÍTSAK: finoman illatos bazsalikomosságra. Aki a puhább ízeket keresi, annak a Molino bazsalikomosát ajánljuk, aki a vadabb fűszerességet szereti, annak a La Molazza bazsalikomosát.

MIHEZ: friss édes paradicsomhoz, tésztaételekhez paradicsomos szósszal, izgalmas krumplipüréhez, zsenge zöldborsókrémleveshez vagy -főzelékhez, fetához, mozzarellához, vagy akár sima zöldsalátákhoz. Szelíd, selymes fűszeressége miatt talán még a gyerekek is kedvelni fogják.

KISZERELÉS:  250 ml díszüveg. BÓNUSZ: a Molino-sorozat rusztikus dizájnjával.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot. 2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, bazsalikom.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, citrusos olajnál magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva, zöldfűszereknél vagy együtt sajtolva, vagy az összezúzott zöldfűszerrel áztatással. Ettől a friss zöldfűszerekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni.

MIRE SZÁMÍTSAK: finoman illatos bazsalikomosságra. Aki a puhább ízeket keresi, annak a Molino bazsalikomosát ajánljuk, aki a vadabb fűszerességet szereti, annak a La Molazza bazsalikomosát.

MIHEZ: friss édes paradicsomhoz, tésztaételekhez paradicsomos szósszal, izgalmas krumplipüréhez, zsenge zöldborsókrémleveshez vagy -főzelékhez, fetához, mozzarellához, vagy akár sima zöldsalátákhoz. Szelíd, selymes fűszeressége miatt talán még a gyerekek is kedvelni fogják.

KISZERELÉS:  250 ml díszüveg. BÓNUSZ: a Molino-sorozat rusztikus dizájnjával.