Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

O-Med füstölt olívaolaj 250 ml

Kategória:

 

O-Med füstölt olívaolaj. Környezettudatos csúcsolívászat különlegessége. Izgalmas, jócskán füstös, enyhén kesernyés olívaolaj különlegesség arbequina bogyóból, olajbogyómaggal füstölve. 250 ml szürke díszüveg.

5.400 Ft

21.600.-
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot, illetve ha valakinek aggályai lennének az átlátszó üveggel kapcsolatban, nyugi, teljes felületén UV védelemmel látják el a palackokat

2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, olajbogyómag-füst.

HOGYAN KÉSZÜL: az olívászat által kifejezetten erre a célra átalakított kemencében, hideg füstöléssel. Az olívászat saját olajbogyómag-törmelékét alacsony hőmérsékleten begyújtják, úgy, hogy láng nem, csak sűrű, fehér hidegfüst keletkezik. A füstöt még ez után is külön lehűtik, és csak az első füstfelhőket engedik rá a szelíd arbequina olajra, így kapja meg a jellegzetes füstös aromáját, miközben megmarad az extra szűz olívaolaj hibátlan minősége is.

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: markánsabb, valahogy vadabb, mint a Castillo de Canena füstölt olívaolaja. A termelő szerint édeskés, vaníliás-karamelles jegyekkel bír, szerintünk egyszerre nagyon növényi és nagyon füstös.

MIHEZ: alapvetően kétfelé indulhatunk. 1) Ha eleve egy füstös ízre akarunk ráerősíteni: grillhúsokhoz, grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett zöldségekhez (sült paprikához!), füstölt halas hidegtálakra, pirítósra tonhalkrém alá egy csepp citromos olajjal (ezzel vagy ezzel) együtt. 2) Ha a füstös ízt ízesítésnek akarjuk használni: padlizsánkrémhez, hummuszhoz, tapenádokhoz (olajbogyókrémekhez), babpüréhez, lencsesalátához, tojásos ételekhez, olajbogyó pácolásához, zöldségkrémekhez, fetakrémhez, vargányakrémlevesre, sajtlevesre, kecskesajthoz, fokhagymás tésztákhoz, rozmaringos steakkrumplihoz, krumplipüré tetejére stb., stb. Szerintünk: nagyon-nagyon bátraknak étcsokis és kávés édességekhez.

KISZERELÉS:  250 ml szögletes szürke díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot, illetve ha valakinek aggályai lennének az átlátszó üveggel kapcsolatban, nyugi, teljes felületén UV védelemmel látják el a palackokat

2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, olajbogyómag-füst.

HOGYAN KÉSZÜL: az olívászat által kifejezetten erre a célra átalakított kemencében, hideg füstöléssel. Az olívászat saját olajbogyómag-törmelékét alacsony hőmérsékleten begyújtják, úgy, hogy láng nem, csak sűrű, fehér hidegfüst keletkezik. A füstöt még ez után is külön lehűtik, és csak az első füstfelhőket engedik rá a szelíd arbequina olajra, így kapja meg a jellegzetes füstös aromáját, miközben megmarad az extra szűz olívaolaj hibátlan minősége is.

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: markánsabb, valahogy vadabb, mint a Castillo de Canena füstölt olívaolaja. A termelő szerint édeskés, vaníliás-karamelles jegyekkel bír, szerintünk egyszerre nagyon növényi és nagyon füstös.

MIHEZ: alapvetően kétfelé indulhatunk. 1) Ha eleve egy füstös ízre akarunk ráerősíteni: grillhúsokhoz, grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett zöldségekhez (sült paprikához!), füstölt halas hidegtálakra, pirítósra tonhalkrém alá egy csepp citromos olajjal (ezzel vagy ezzel) együtt. 2) Ha a füstös ízt ízesítésnek akarjuk használni: padlizsánkrémhez, hummuszhoz, tapenádokhoz (olajbogyókrémekhez), babpüréhez, lencsesalátához, tojásos ételekhez, olajbogyó pácolásához, zöldségkrémekhez, fetakrémhez, vargányakrémlevesre, sajtlevesre, kecskesajthoz, fokhagymás tésztákhoz, rozmaringos steakkrumplihoz, krumplipüré tetejére stb., stb. Szerintünk: nagyon-nagyon bátraknak étcsokis és kávés édességekhez.

KISZERELÉS:  250 ml szögletes szürke díszüveg