II. Pomázi olaj-és kenyérünnep / 2019.09.28. Szo 12:00-20:00 / Szent István Király Plébiánia KERTJE * RÉSZLETEK ITT!

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

O-Med füstölt olívaolaj 250 ml

Kategória:

 

O-Med füstölt olívaolaj. Környezettudatos csúcsolívászat különlegessége. Izgalmas, jócskán füstös, enyhén kesernyés olívaolaj különlegesség arbequina bogyóból, olajbogyómaggal füstölve. 250 ml szürke díszüveg.

4.800 Ft

19.200.-
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot, illetve ha valakinek aggályai lennének az átlátszó üveggel kapcsolatban, nyugi, teljes felületén UV védelemmel látják el a palackokat

2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, olajbogyómag-füst.

HOGYAN KÉSZÜL: az olívászat által kifejezetten erre a célra átalakított kemencében, hideg füstöléssel. Az olívászat saját olajbogyómag-törmelékét alacsony hőmérsékleten begyújtják, úgy, hogy láng nem, csak sűrű, fehér hidegfüst keletkezik. A füstöt még ez után is külön lehűtik, és csak az első füstfelhőket engedik rá a szelíd arbequina olajra, így kapja meg a jellegzetes füstös aromáját, miközben megmarad az extra szűz olívaolaj hibátlan minősége is.

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: markánsabb, valahogy vadabb, mint a Castillo de Canena füstölt olívaolaja. A termelő szerint édeskés, vaníliás-karamelles jegyekkel bír, szerintünk egyszerre nagyon növényi és nagyon füstös.

MIHEZ: alapvetően kétfelé indulhatunk. 1) Ha eleve egy füstös ízre akarunk ráerősíteni: grillhúsokhoz, grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett zöldségekhez (sült paprikához!), füstölt halas hidegtálakra, pirítósra tonhalkrém alá egy csepp citromos olajjal (ezzel vagy ezzel) együtt. 2) Ha a füstös ízt ízesítésnek akarjuk használni: padlizsánkrémhez, hummuszhoz, tapenádokhoz (olajbogyókrémekhez), babpüréhez, lencsesalátához, tojásos ételekhez, olajbogyó pácolásához, zöldségkrémekhez, fetakrémhez, vargányakrémlevesre, sajtlevesre, kecskesajthoz, fokhagymás tésztákhoz, rozmaringos steakkrumplihoz, krumplipüré tetejére stb., stb. Szerintünk: nagyon-nagyon bátraknak étcsokis és kávés édességekhez.

KISZERELÉS:  250 ml szögletes szürke díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot, illetve ha valakinek aggályai lennének az átlátszó üveggel kapcsolatban, nyugi, teljes felületén UV védelemmel látják el a palackokat

2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, olajbogyómag-füst.

HOGYAN KÉSZÜL: az olívászat által kifejezetten erre a célra átalakított kemencében, hideg füstöléssel. Az olívászat saját olajbogyómag-törmelékét alacsony hőmérsékleten begyújtják, úgy, hogy láng nem, csak sűrű, fehér hidegfüst keletkezik. A füstöt még ez után is külön lehűtik, és csak az első füstfelhőket engedik rá a szelíd arbequina olajra, így kapja meg a jellegzetes füstös aromáját, miközben megmarad az extra szűz olívaolaj hibátlan minősége is.

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: markánsabb, valahogy vadabb, mint a Castillo de Canena füstölt olívaolaja. A termelő szerint édeskés, vaníliás-karamelles jegyekkel bír, szerintünk egyszerre nagyon növényi és nagyon füstös.

MIHEZ: alapvetően kétfelé indulhatunk. 1) Ha eleve egy füstös ízre akarunk ráerősíteni: grillhúsokhoz, grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett zöldségekhez (sült paprikához!), füstölt halas hidegtálakra, pirítósra tonhalkrém alá egy csepp citromos olajjal (ezzel vagy ezzel) együtt. 2) Ha a füstös ízt ízesítésnek akarjuk használni: padlizsánkrémhez, hummuszhoz, tapenádokhoz (olajbogyókrémekhez), babpüréhez, lencsesalátához, tojásos ételekhez, olajbogyó pácolásához, zöldségkrémekhez, fetakrémhez, vargányakrémlevesre, sajtlevesre, kecskesajthoz, fokhagymás tésztákhoz, rozmaringos steakkrumplihoz, krumplipüré tetejére stb., stb. Szerintünk: nagyon-nagyon bátraknak étcsokis és kávés édességekhez.

KISZERELÉS:  250 ml szögletes szürke díszüveg