NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!

Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Nobleza del Sur Cosecha Propia Tradicional 2 l.

Kategóriák: ,

 

A közepesnél valamivel erősebb, karakteres alapolaj határozott kesernyével, enyhébb csípősséggel mindennapi használatra, akár sütni-főzni, akár intenzívebb befejezős olajnak. 100% picual; 0,2% savtartalom. 2 l fémkanna.

6.200 Ft

3100.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 

A fémkannán szereplő „tradicional” szó tényleg egy hagyományos, nem túl korán szüretelt tiszta picualt sejtet, ez a birtok hétköznapi, de korrekt olaja.

ILLAT: hát elég erős, de nem a friss, harsány, hű-de-zöld vonal jön, hanem az a tipikus féléretten szedett picualillat, ami nagyon szerencsés években egészen feketeribizlis lehet, vagy olyan elvadult kert gőzéhez hasonló. Valójában ez jelenti Andalúzia nagy részén a mindennapok korrekt extra szüzét.

ÍZ: nyugodtan vegyük alapul a La Aldea de don Gil leírását, csak itt egy kicsit határozottabb vonalat kapunk. Maszkulin, férfias, macsós, mert a vadvirágos kesernyét és a borsosságot nem árnyalgatja virágosság. A határozott, gyors, dinamikus és bátor személyiségek fogják szeretni.

MIHEZ: erőteljes alapolajnak, vagyis sütni-főzni -- ha valaki bírja, hogy az ételen átjön az olaj zöldséges-markáns karaktere. De persze mint minden jó olívaolajat, a nagy kiszerelés miatt nyugodtan lehet gazdaságosabb befejezős olajnak is (vagyis salátára, tésztára és egyéb dolgokra) használni. Mint az intenzív olajok általában, a Cosecha Propia Tradicional kifejezetten jól megy paradicsomhoz, valamint ízesítésként szelíd ízekhez (rizshez, krumplipüréhez, fehér húsokhoz).

KISZERELÉS: 2 l fémkanna

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 

A fémkannán szereplő „tradicional” szó tényleg egy hagyományos, nem túl korán szüretelt tiszta picualt sejtet, ez a birtok hétköznapi, de korrekt olaja.

ILLAT: hát elég erős, de nem a friss, harsány, hű-de-zöld vonal jön, hanem az a tipikus féléretten szedett picualillat, ami nagyon szerencsés években egészen feketeribizlis lehet, vagy olyan elvadult kert gőzéhez hasonló. Valójában ez jelenti Andalúzia nagy részén a mindennapok korrekt extra szüzét.

ÍZ: nyugodtan vegyük alapul a La Aldea de don Gil leírását, csak itt egy kicsit határozottabb vonalat kapunk. Maszkulin, férfias, macsós, mert a vadvirágos kesernyét és a borsosságot nem árnyalgatja virágosság. A határozott, gyors, dinamikus és bátor személyiségek fogják szeretni.

MIHEZ: erőteljes alapolajnak, vagyis sütni-főzni -- ha valaki bírja, hogy az ételen átjön az olaj zöldséges-markáns karaktere. De persze mint minden jó olívaolajat, a nagy kiszerelés miatt nyugodtan lehet gazdaságosabb befejezős olajnak is (vagyis salátára, tésztára és egyéb dolgokra) használni. Mint az intenzív olajok általában, a Cosecha Propia Tradicional kifejezetten jól megy paradicsomhoz, valamint ízesítésként szelíd ízekhez (rizshez, krumplipüréhez, fehér húsokhoz).

KISZERELÉS: 2 l fémkanna