Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Nobleza del Sur Cosecha Propia Selección 2 l.

Kategóriák: , ,

 

Világélvonalbeli csúcstermelő középintenzív alapolaja közepes kesernyével, enyhébb csípősséggel mindennapi használatra, akár sütni-főzni, akár befejezős olajnak. Picual és arbequina házasítás; 0,2% savtartalom. 2 l fémkanna.

6.400 Ft

3200.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 

FAJTA: a korábbi „tradicional” (=hagyományos, nem túl korán szüretelt tiszta picual) helyett a "selección" egy kicsit szelídebb picual-arbequina házasítást jelent. Ez is a birtok hétköznapi, de korrekt alapolaja.

ILLAT: hát elég erős, de nem a friss, harsány, hű-de-zöld vonal jön (az is), hanem az a tipikus féléretten szedett picual-illat, ami nagyon szerencsés években egészen feketeribizlis lehet, vagy olyan elvadult kert gőzéhez hasonló. Valójában ez jelenti Andalúzia nagy részén a mindennapok korrekt extra szüzét. Annyira dominál a picual, hogy az arbequina gyakorlatilag elbújik. Inkább ízben lesz a lekerekítés.

ÍZ: nyugodtan vegyük alapul a La Aldea de don Gil leírását, csak itt egy kicsit határozottabb vonalat kapunk. Maszkulin, férfias, macsós, mert a vadvirágos kesernyét és a borsosságot nem árnyalgatja virágosság. Kemény karakter, abszolút megfogható intenzitás, nem kell sokat gondolkodni. A határozott, gyors, dinamikus és bátor személyiségek tudják szeretni, és a tapasztalat alapján rengetegen illesztik a mindennapi konyhába.

MIHEZ: középintenzív alapolajnak, vagyis sütni-főzni -- ha valaki bírja, hogy az ételen átjön az olaj zöldséges-markáns karaktere. De persze mint minden jó olívaolajat, a nagy kiszerelés miatt nyugodtan lehet gazdaságosabb befejezős olajnak is (vagyis salátára, tésztára és egyéb dolgokra) használni. Mint az intenzív olajok általában, a Cosecha Propia Selección kifejezetten jól megy paradicsomhoz, valamint ízesítésként szelíd ízekhez (rizshez, krumplipüréhez, fehér húsokhoz).

KISZERELÉS: 2 l fémkanna

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 

FAJTA: a korábbi „tradicional” (=hagyományos, nem túl korán szüretelt tiszta picual) helyett a "selección" egy kicsit szelídebb picual-arbequina házasítást jelent. Ez is a birtok hétköznapi, de korrekt alapolaja.

ILLAT: hát elég erős, de nem a friss, harsány, hű-de-zöld vonal jön (az is), hanem az a tipikus féléretten szedett picual-illat, ami nagyon szerencsés években egészen feketeribizlis lehet, vagy olyan elvadult kert gőzéhez hasonló. Valójában ez jelenti Andalúzia nagy részén a mindennapok korrekt extra szüzét. Annyira dominál a picual, hogy az arbequina gyakorlatilag elbújik. Inkább ízben lesz a lekerekítés.

ÍZ: nyugodtan vegyük alapul a La Aldea de don Gil leírását, csak itt egy kicsit határozottabb vonalat kapunk. Maszkulin, férfias, macsós, mert a vadvirágos kesernyét és a borsosságot nem árnyalgatja virágosság. Kemény karakter, abszolút megfogható intenzitás, nem kell sokat gondolkodni. A határozott, gyors, dinamikus és bátor személyiségek tudják szeretni, és a tapasztalat alapján rengetegen illesztik a mindennapi konyhába.

MIHEZ: középintenzív alapolajnak, vagyis sütni-főzni -- ha valaki bírja, hogy az ételen átjön az olaj zöldséges-markáns karaktere. De persze mint minden jó olívaolajat, a nagy kiszerelés miatt nyugodtan lehet gazdaságosabb befejezős olajnak is (vagyis salátára, tésztára és egyéb dolgokra) használni. Mint az intenzív olajok általában, a Cosecha Propia Selección kifejezetten jól megy paradicsomhoz, valamint ízesítésként szelíd ízekhez (rizshez, krumplipüréhez, fehér húsokhoz).

KISZERELÉS: 2 l fémkanna