***Kedves igaziolivások! Csak azért, hogy mindenki eljusson a boltba, karácsony előtt öt szombaton nyitva leszünk.
Tehát 2023.11.25, 12.02, 12.09, 12.16. és 12.23. szombaton 10:00-13:00 óráig nyitva lesz a bolt. Várunk titeket!***
 
***Drága igaziolivások!
17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.
Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.
Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Nobleza del Sur Centenarium Premium 0,5 l. Évszázados fákról.

Kategóriák: , ,

 

Intenzív olaj haragoszöld növényi jegyekkel közepes kesernyével és borsossággal, évszázados csúcstermelőtől, gyönyörű csomagolásban. 100% picual évszázados fákról szüretelve; 0,1º savtartalom. 0,5 l díszüveg. Flos Olei 2019: 98 pont.

Elfogyott

6.500 Ft

13000

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 2020-ban a Nobleza valószínűleg jó hosszú időre megvetette lábát eddig ismert világunk legjobb olívászai között, teljes joggal.

FAJTA: 100% picual. Korai szüret, 10-14 kg bogyóból lesz egy liter olaj. Évszázados fákról szüretelve, 4 órán belül sajtolva.

SAVTARTALOM: 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva. Flos°Olei°2019: 98 pont.

ILLAT: tudjuk, a szín nem számít… De akkor is: az egyik legszebb árnyalatú olaj, és most ezzel a durván zöld tónussal még egy nem kevésbé intenzív illatot is kapunk. Ami sóska, falevelek tépkedve, tormalevél, háncs, papsajt, gizgaz... Ja, és citrusok. Persze, hiszen egy észak-kelet andalúz picual tökéletes olaja. Figyelem: a zöld színért felelős klorofil szépen lebomlik idővel, szóval hol lesz már ez a rikító szín fél év múlva… : (

ÍZ: nyugodtan alapul vehetjük az egyik legkiválóbb vetélytárs, a Canena picualját, úgyhogy itt most nem is ereszteném bő lére a dolgot, itt lehet egy 95%-ban átfedő ízleírást találni. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a Nobleza Centenariumja nekem még harsogóbb és talán még csöppnyit intenzívebb is. Hát… Árában van; azért ez a 98 pont nem másnapos döntése volt a szakmának.

MIHEZ: vörös és fehér húsokhoz, halhoz és tenger gyümölcseihez, robusztusabb, karakteres ízű zöldségekhez, tésztaételekhez, salátákra, félkemény és kemény sajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 2020-ban a Nobleza valószínűleg jó hosszú időre megvetette lábát eddig ismert világunk legjobb olívászai között, teljes joggal.

FAJTA: 100% picual. Korai szüret, 10-14 kg bogyóból lesz egy liter olaj. Évszázados fákról szüretelve, 4 órán belül sajtolva.

SAVTARTALOM: 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva. Flos°Olei°2019: 98 pont.

ILLAT: tudjuk, a szín nem számít… De akkor is: az egyik legszebb árnyalatú olaj, és most ezzel a durván zöld tónussal még egy nem kevésbé intenzív illatot is kapunk. Ami sóska, falevelek tépkedve, tormalevél, háncs, papsajt, gizgaz... Ja, és citrusok. Persze, hiszen egy észak-kelet andalúz picual tökéletes olaja. Figyelem: a zöld színért felelős klorofil szépen lebomlik idővel, szóval hol lesz már ez a rikító szín fél év múlva… : (

ÍZ: nyugodtan alapul vehetjük az egyik legkiválóbb vetélytárs, a Canena picualját, úgyhogy itt most nem is ereszteném bő lére a dolgot, itt lehet egy 95%-ban átfedő ízleírást találni. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a Nobleza Centenariumja nekem még harsogóbb és talán még csöppnyit intenzívebb is. Hát… Árában van; azért ez a 98 pont nem másnapos döntése volt a szakmának.

MIHEZ: vörös és fehér húsokhoz, halhoz és tenger gyümölcseihez, robusztusabb, karakteres ízű zöldségekhez, tésztaételekhez, salátákra, félkemény és kemény sajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg