Kedves Mindenki!

Fájó szívvel, de azt a döntést kellett meghoznunk, hogy az igazioliva boltja határozatlan időre bezár, így is próbálva minimalizálni az emberi kontaktusok számát.

FONTOS: A WEBSHOP TOVÁBBRA IS ÜZEMEL, ameddig a készletünk kitart, onnan tudtok házhozszállítást kérni.

Ha viszont valakinek bizonyos körülmények között nincs lehetősége webes rendelésre, előzetes telefonos egyeztetés után
átveheti a rendelését a boltban. Telefonszám: +3630-597-6969 (Tóth Guszti)

Vigyázzatok egymásra, mi is így teszünk!

Nobleza del Sur Centenarium Premium 0,5 l. Évszázados fákról.

Kategóriák: ,

 

Intenzív olaj haragoszöld növényi jegyekkel közepes kesernyével és borsossággal, évszázados csúcstermelőtől, gyönyörű csomagolásban. 100% picual évszázados fákról szüretelve; 0,1º savtartalom. 0,5 l díszüveg. Flos Olei 2019: 98 pont.

4.500 Ft

8800
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 2020-ban a Nobleza valószínűleg jó hosszú időre megvetette lábát eddig ismert világunk legjobb olívászai között, teljes joggal.

FAJTA: 100% picual. Korai szüret, 10-14 kg bogyóból lesz egy liter olaj. Évszázados fákról szüretelve, 4 órán belül sajtolva.

SAVTARTALOM: 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva. Flos°Olei°2019: 98 pont.

ILLAT: tudjuk, a szín nem számít… De akkor is: az egyik legszebb árnyalatú olaj, és most ezzel a durván zöld tónussal még egy nem kevésbé intenzív illatot is kapunk. Ami sóska, falevelek tépkedve, tormalevél, háncs, papsajt, gizgaz... Ja, és citrusok. Persze, hiszen egy észak-kelet andalúz picual tökéletes olaja. Figyelem: a zöld színért felelős klorofil szépen lebomlik idővel, szóval hol lesz már ez a rikító szín fél év múlva… : (

ÍZ: nyugodtan alapul vehetjük az egyik legkiválóbb vetélytárs, a Canena picualját, úgyhogy itt most nem is ereszteném bő lére a dolgot, itt lehet egy 95%-ban átfedő ízleírást találni. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a Nobleza Centenariumja nekem még harsogóbb és talán még csöppnyit intenzívebb is. Hát… Árában van; azért ez a 98 pont nem másnapos döntése volt a szakmának.

MIHEZ: vörös és fehér húsokhoz, halhoz és tenger gyümölcseihez, robusztusabb, karakteres ízű zöldségekhez, tésztaételekhez, salátákra, félkemény és kemény sajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 2020-ban a Nobleza valószínűleg jó hosszú időre megvetette lábát eddig ismert világunk legjobb olívászai között, teljes joggal.

FAJTA: 100% picual. Korai szüret, 10-14 kg bogyóból lesz egy liter olaj. Évszázados fákról szüretelve, 4 órán belül sajtolva.

SAVTARTALOM: 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva. Flos°Olei°2019: 98 pont.

ILLAT: tudjuk, a szín nem számít… De akkor is: az egyik legszebb árnyalatú olaj, és most ezzel a durván zöld tónussal még egy nem kevésbé intenzív illatot is kapunk. Ami sóska, falevelek tépkedve, tormalevél, háncs, papsajt, gizgaz... Ja, és citrusok. Persze, hiszen egy észak-kelet andalúz picual tökéletes olaja. Figyelem: a zöld színért felelős klorofil szépen lebomlik idővel, szóval hol lesz már ez a rikító szín fél év múlva… : (

ÍZ: nyugodtan alapul vehetjük az egyik legkiválóbb vetélytárs, a Canena picualját, úgyhogy itt most nem is ereszteném bő lére a dolgot, itt lehet egy 95%-ban átfedő ízleírást találni. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a Nobleza Centenariumja nekem még harsogóbb és talán még csöppnyit intenzívebb is. Hát… Árában van; azért ez a 98 pont nem másnapos döntése volt a szakmának.

MIHEZ: vörös és fehér húsokhoz, halhoz és tenger gyümölcseihez, robusztusabb, karakteres ízű zöldségekhez, tésztaételekhez, salátákra, félkemény és kemény sajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg