Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Nobleza del Sur Centenarium Premium 0,5 l. Évszázados fákról.

Kategóriák: ,

 

Intenzív olaj haragoszöld növényi jegyekkel közepes kesernyével és borsossággal, évszázados csúcstermelőtől, gyönyörű csomagolásban. 100% picual évszázados fákról szüretelve; 0,1º savtartalom. 0,5 l díszüveg. Flos Olei 2019: 98 pont.

5.400 Ft

10800
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 2020-ban a Nobleza valószínűleg jó hosszú időre megvetette lábát eddig ismert világunk legjobb olívászai között, teljes joggal.

FAJTA: 100% picual. Korai szüret, 10-14 kg bogyóból lesz egy liter olaj. Évszázados fákról szüretelve, 4 órán belül sajtolva.

SAVTARTALOM: 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva. Flos°Olei°2019: 98 pont.

ILLAT: tudjuk, a szín nem számít… De akkor is: az egyik legszebb árnyalatú olaj, és most ezzel a durván zöld tónussal még egy nem kevésbé intenzív illatot is kapunk. Ami sóska, falevelek tépkedve, tormalevél, háncs, papsajt, gizgaz... Ja, és citrusok. Persze, hiszen egy észak-kelet andalúz picual tökéletes olaja. Figyelem: a zöld színért felelős klorofil szépen lebomlik idővel, szóval hol lesz már ez a rikító szín fél év múlva… : (

ÍZ: nyugodtan alapul vehetjük az egyik legkiválóbb vetélytárs, a Canena picualját, úgyhogy itt most nem is ereszteném bő lére a dolgot, itt lehet egy 95%-ban átfedő ízleírást találni. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a Nobleza Centenariumja nekem még harsogóbb és talán még csöppnyit intenzívebb is. Hát… Árában van; azért ez a 98 pont nem másnapos döntése volt a szakmának.

MIHEZ: vörös és fehér húsokhoz, halhoz és tenger gyümölcseihez, robusztusabb, karakteres ízű zöldségekhez, tésztaételekhez, salátákra, félkemény és kemény sajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). 2020-ban a Nobleza valószínűleg jó hosszú időre megvetette lábát eddig ismert világunk legjobb olívászai között, teljes joggal.

FAJTA: 100% picual. Korai szüret, 10-14 kg bogyóból lesz egy liter olaj. Évszázados fákról szüretelve, 4 órán belül sajtolva.

SAVTARTALOM: 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva. Flos°Olei°2019: 98 pont.

ILLAT: tudjuk, a szín nem számít… De akkor is: az egyik legszebb árnyalatú olaj, és most ezzel a durván zöld tónussal még egy nem kevésbé intenzív illatot is kapunk. Ami sóska, falevelek tépkedve, tormalevél, háncs, papsajt, gizgaz... Ja, és citrusok. Persze, hiszen egy észak-kelet andalúz picual tökéletes olaja. Figyelem: a zöld színért felelős klorofil szépen lebomlik idővel, szóval hol lesz már ez a rikító szín fél év múlva… : (

ÍZ: nyugodtan alapul vehetjük az egyik legkiválóbb vetélytárs, a Canena picualját, úgyhogy itt most nem is ereszteném bő lére a dolgot, itt lehet egy 95%-ban átfedő ízleírást találni. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a Nobleza Centenariumja nekem még harsogóbb és talán még csöppnyit intenzívebb is. Hát… Árában van; azért ez a 98 pont nem másnapos döntése volt a szakmának.

MIHEZ: vörös és fehér húsokhoz, halhoz és tenger gyümölcseihez, robusztusabb, karakteres ízű zöldségekhez, tésztaételekhez, salátákra, félkemény és kemény sajtokhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg