Leírás
TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; hatvan éve indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni.
MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból aromával készülnek, hanem elsőosztályú olajbogyóból, citrusos és zöldfűszeres olajoknál magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva, fokhagymás és a chilis olajnál pedig a valódi ízesítőanyaggal együtt áztatva — ettől az ízesítőkből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A La Masrojana arbequina olajjal dolgozik, ami elég szelíd alap ahhoz, hogy érvényesülni engedje az ízesítőanyagok saját karakterét.
ÖSSZETÉTEL: extra szűz olívaolaj (arbequina), fokhagyma
MIHEZ: mivel ez az olaj elég rendesen fokhagymás, használja mindenki saját vérmérséklete szerint; mehet házi lepényre, pizzára, tésztaszószokba, egytálételekbe, húsos vagy zöldséges ragukba, mártogatókba, szendvicskrémekbe, tálaláskor zöldségkrémlevesek tetejére, húspácokhoz, grillezett húsokra, sült zöldségekre, stb. stb.
KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg